Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepredvidiv kup

Didulica spašavao AZ Alkmaar od sramote

Joey Didulica
Marko Lukunić
29.10.2009.
u 10:17

Da su nogometna Kup natjecanja uvijek odlična podloga za moguća iznenađenja, nije potvrdio samo Real Madrid u utorak, već i AZ Alkmaar dan kasnije.

U trećem kolu nizozemskog Kupa aktualni prvak Eredivisije AZ Alkmaar (ujedno i nizozemski predstavnik u Ligi prvaka) je opasno živio protiv trećeligaša Spakenburga.

AZ je igrao na svom stadionu, pred 8500 gledatelja, ali je morao tražiti prolaz dalje tek u produžecima. Regularnih 90 minuta završilo je bez pobjednika (2:2), nakon čega je AZ ipak potpuno slomio goste u produžetku i na kraju pobijedio s uvjerljivih 5:2.

Spakenburg je vodio već od šeste minute ogleda (strijelac Houwing), a nizozemski prvak uspio je preokrenuti tek u nastavku (pogocima Wernblooma i Schaarsa). Prije i nakon toga je hrvatski vratar Joey Didulica u nekoliko navrata spašavao AZ Alkmaar od novih pogodaka, ali ipak nije spriječio izjednačenje u posljednjoj minuti ogleda.

- Sva sreća što su nogometaši Spakenburga ostali potpuno bez zraka u produžecima. U protivnom, nemam pojma kuda bi nas ova utakmica odvela - rekao je nakon ogleda domaći trener, a nekada proslavljeni nizozemski nogometaš Ronald Koeman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije