Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluke ga iznenadile

Dario Šarić: Umor ne smije biti razlog neigranja za Hrvatsku!

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
29.06.2017.
u 14:29

- Nisam veći Hrvat zato što igram za reprezentaciju, samo su kod mene drugačiji osjećaji.

Malcolm Brogdon možda i ne zna gdje je Hrvatska, ali iz nje se prema njemu izrazilo mnogo nesimpatija. Osvojio je nagradu za novaka godine, ispred favoriziranog Darija Šarića, hrvatskog košarkaša koji je odigrao 81 NBA utakmicu prošle sezone, bio dvaput novak mjeseca... Naravno, Dario je razočaran i o tome je otvoreno govorio pred brojnim predstavnicima hrvatskih medija u Zagrebu.

– Eto, okupio sam vas unaprijed ovdje, uvjeren da ćemo razgovarati o mojoj nagradi. Ali što je, tu je – uz smijeh pomiješan s razočaranjem započeo je Dario.

Bio sam šokiran

Ništa čudno, kad je stigao na dodjelu nagrada u New Yorku, bio je uvjeren da će odnijeti kipić kući.

– Iskreno, nisam ni znao da mi je Brogdon konkurencija. Smatrao sam da će odluka pasti između Joela Embiida i mene. Ili da će obojici dati nagradu. Kad je pripala Brogdonu, ostao sam razočaran, ne mogu to negirati. Bilo bi mi to priznanje za sve što sam prošao u karijeri, posebno posljednjih godina kad me se podosta kritiziralo i propitivalo moje odluke o odgodi odlaska u NBA. Osjećam se kao student koji je pao ispit i više nema pravo izaći na njega. Nema povratka, jednom se može dobiti nagrada za novaka godine.

Ako ga tješi, razočarani su ostali svi u njegovim Philadelphia 76ersima, svi ljubitelji košarke u Hrvatskoj, brojni novinari, sadašnje i bivše NBA zvijezde...

– Da, kad sam vidio da me jedan Tracy McGrady favorizira, stvarno sam bio oduševljen, on je legenda! I prije no što je proglašen pobjednik, Charles Barkley mi je prišao, pozdravio me i rekao da je napravio sve što je mogao kako bi utjecao na odluku da dobijem nagradu. Bilo mi je drago što je to rekao, ali po njegovu sam načinu govora i izrazu lica imao osjećaj da već zna da nisam dobitnik. Takav je život, bit će mi ovo dodatna motivacija  – istaknuo je ponajbolji hrvatski košarkaš i jedan od tri najbolja novaka netom završene NBA sezone.

Kako i sam kaže, treba se okrenuti prema naprijed, posebno jer u sezoni koja dolazi 76ersi imaju pojačanje u prvom izboru drafta Markelleu Fultzu, a oporavili su se Joel Embiid i Ben Simmons. Gdje je u toj priči Dario?

– Rekli su mi u klubu da moje mjesto u startnoj petorci nije upitno, ali ništa takvo ne vjerujem. Na meni je raditi svakog dana, poboljšavati se i zaslužiti mjesto koje mi pripada. Što se pak momčadi tiče, mislim da nazadovati ne možemo, možemo ići samo naprijed jer iznimno smo talentirani i željni izboriti doigravanje. Uostalom, svi mi govore da je u doigravanju potpuno drugačija košarka i to bih volio osjetiti – govori Šarić pa se osvrće na početke u NBA-u i kako ga se sve skupa dojmilo:

 - Ispočetka nije krenulo dobro, ulazio sam s klupe i sve mi je bilo ubrzano. Ali, s obzirom na to da se Simmons ozlijedio prije sezone, a početkom godine je Ersan Ilyasova otišao u Atlantu, otvorilo mi se mjesto na mojoj prirodnoj poziciji (četvorka, op.a.) i krenulo me. Iznimno sam zadovoljan kako je to izgledalo, posebno jer više nisam morao toliko igrati trojku. Morao sam čuvati u nekim trenucima Kawhija Leonarda, LeBrona Jamesa i Jamesa Hardena.  

Kako god bilo, iskustvo u NBA ligi itekako mu je koristilo, uz to se dobro odmorio i sad je polako vrijeme za reprezentaciju.

– Zadnjih deset ili više godina nisam imao toliko slobodnog vremena!

Dečki nisu od riječi

Kad je riječ o reprezentaciji, teško je ne dotaknuti se otkaza, prvenstveno onih koje znamo – Marija Hezonje i Ante Žižića.

– Mogu govoriti samo za sebe, a meni je igrati za reprezentaciju čast. Mislim, to s umorom nema previše smisla jer sjećam se da sam prošle godine završio sezonu, odmah letio u Torino na kvalifikacije za Olimpijske igre, nakon toga u Philadelphiju potpisati ugovor i dan kasnije na pripreme za Rio, da bih bez odmora ponovno otišao u Ameriku i odigrao 81 utakmicu. Uostalom, NBA sezona gotova je u travnju ako ne uđete u doigravanje i imate šest mjeseci za odmor. Mislim, nisam veći Hrvat zato što igram za reprezentaciju, samo su kod mene drugačiji osjećaji.

Nije na tome završio, spomenuo je nešto jako zanimljivo.

– U siječnju sam razgovarao sa svim našim dečkima u NBA i rekli su da će igrati na Eurobasketu. Zato me sve skupa iznenadilo...

Komentara 4

DU
Deleted user
14:44 29.06.2017.

mnogi bi se trebali ugledati na Daria

MA
mantheman
17:14 29.06.2017.

tu je definitivno u pravu, nikad nismo uspjeli izgradit kult repke u kosarci a oni koji se ne bi odazvali mogli bi zaboravit na reprezentaciju do kraja karijere

VO
volimZagreb11
08:53 01.07.2017.

Saricu svaka ti cast ali nisu svi kao ti. Imam malu primjedbu na slike tebe i cure,ocekivao sam od tebe neku rasnu curu. Inace nije mi jasno da decki od 206 ili 215 biraju neke male sitne cure, pa to izgleda smijesno.Kad vidim Bilana s onom njegovom,strasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije