Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Bičanić

Unazadila me ozljeda, izgubio sam sigurnost

19.11.2017.
u 15:15

Morat će se puno toga dobroga poklopiti. Primjerice, da nam vratari obrane puno lopti - kaže Bičanić

Damiru Bičaniću, lijevom vanjskom rukometaša PPD Zagreba, parket Nantesa jako je dobro poznat. Igrajući za Chambéry, u Nantesu je u sedam godina odigrao desetak utakmica, a danas (17 sati) s PPD Zagrebom igrat će novu, ali u Ligi prvaka.

– Uglavnom sam gubio. Bilo je nekoliko pobjeda, ali to je bilo 2010. kada oni nisu bili tako jaki. U posljednjih pet godina strašno su napredovali, dovode kvalitetne igrače iz Španjolske. Znalo je u sezoni igrati po pet-šest Španjolaca. Danas imaju strašno jaku momčad i bit će ih jako teško iznenaditi. Opet, ako su ih u domaćem prvenstvu pobijedili posljednji i pretposljednji, Chambéry i Ivry, onda sigurno imaju neke slabe strane – kaže Bičanić.

Sigurno imaju i slabe strane

Imate li recept za njih?

– Morat će se puno toga dobroga poklopiti. Primjerice, da nam vratari obrane puno lopti. Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu da bismo imali kakvu-takvu priliku. Sigurno je da i oni osjećaju umor od non-stop igranja. Prije neki dan su se mučili sa Saranom u francuskom prvenstvu.

1/9

Dočekat će vas bučni navijači, neobično za francuske prilike?

– Da, uvijek su imali odlične navijače i dvorana im je uvijek bila puna. Zadnje tri godine klub je dobio posebnu nagradu za najbolje navijače, to nešto govori.

Nakon sedam godina otišli ste iz Chamberyja, čujete li se s nekim iz bivšeg kluba, jesu li vam prenijeli kako pobijediti Nantes na njegovu parketu?

– Čujem se s trenerom Obrvanom i igračem Melićem. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Nantesa tako da sam sve vidio.

Zbog prsta pet tjedana

Chambéry je jako loše startao u novoj sezoni?

– Nikad lošije u svojoj povijesti. Dugo su bili posljednji na tablici, ali su sada povezali nekoliko pobjeda i uvjeren sam da će na kraju opet biti među prvih pet-šest momčadi.

Kako ste zadovoljni igrama u PPD Zagrebu?

– Nisam zadovoljan. Velika je razlika u mojoj igri u pripremnom razdoblju i nakon oporavka od loma prsta. Zbog ozljede sam izgubio pet tjedana i, kada sam se vratio na parket protiv Wisle, nisam praktički znao nijednu akciju jer nisam trenirao s momčadi. Nisam imao ni veliku minutažu, što je logično. Stipe Mandalinić igrao je odlično i nije tu bilo puno mjesta za mene. Sve to je utjecalo na gubitak samopouzdanja. Ali zadnjih nekoliko dana ide nabolje.

Odlaskom Mandalinića otvorit će se veća minutaža?

– Da, bit će više minuta za mene, ali i za Hrstića. Obojica moramo podići razinu svoje igre kako bismo nadomjestili odlazak prvog strijelca – kaže Damir koji je u braku s Mijom Šlogar, nekadašnjom rukometašicom Lokomotive i Miss sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije