Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 16 sati

Dalić: Spremni smo za rat protiv Belgije!

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Belgijom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
01.12.2022.
u 10:00

Ne idemo na bod koji bi nam bio dovoljan za prolaz, kalkulantska igra donosi nešto loše. Igrat ćemo na pobjedu, kaže izbornik. Dalić će 66. put voditi vatrene, a tek drugi put u petogodišnjem mandatu posegnut će za istim sastavom u dvije utakmice zaredom

Izbornik Zlatko Dalić (56) danas će u odlučujućoj utakmici s Belgijom u Dohi 66. put voditi hrvatsku reprezentaciju, a – zanimljivo – tek drugi put u svome petogodišnjem mandatu posegnut će za istim sastavom u dvije utakmice zaredom.

Prvi put zbilo se to u finalu Svjetskoga prvenstva protiv Francuske u Moskvi 15. srpnja 2018. godine (2:4) kada je cijela Hrvatska “u tri ujutro” napamet znala prvu postavu vatrenih: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Modrić, Rakitić, Rebić, Mandžukić, Perišić. U igru su s klupe u toj utakmici ušli Ćorluka, Badelj, Kramarić i Pivarić. Identičnih prvih 11 Dalić je izveo i u polufinalu protiv Engleza (2:1), s tim da su tada s klupe ušli samo Pjaca i Kramarić. Tako, primjerice, briljantni vezist Mateo Kovačić, koji je tada bio igrač Real Madrida, nije nastupio ni minute u dvije najvažnije utakmice u povijesti reprezentacije. Ali, evo mu prilike da u Kataru sve nadoknadi. On je u međuvremenu postao jedan od ključnih igrača.


>> VIDEO: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Belgijom


Ne zanimaju me priče

– Odlučujuća utakmica za prolazak skupine protiv druge momčadi svijeta, koja je četiri godine bila prva na Fifinoj ljestvici. Da smo birali, ne bismo htjeli ovu utakmicu da odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti s malo lošijim njihovim utakmicama. I njima je to jako važna utakmica – izjavio je Zlatko Dalić na jučerašnjoj press-konferenciji u Qatar Nacional Conventional Centreu u Dohi te nastavio:

– Spremni smo, idemo probati riješiti utakmicu u svoju korist. Neće biti lako. Ne idemo na bod koji bi nam bio dosta za prolaz. Takva igra donosi nešto loše. Moramo igrati kako smo protiv Kanade. Digli smo kriterije. Nemamo razloga puno mijenjati.

Dotaknuo se i kolege Roberta Martíneza, Katalonca iz grada Balaguera na klupi reprezentacije Belgije. Martínezov najveći klupski uspjeh je osvajanje FA kupa 2011. godine, kada je u finalu s Wiganom svladao Manchester City. Njegov pomoćnik u reprezentaciji slavni je Thierry Henry.

– Preuzeo je Belgiju (u kolovozu 2016. godine, nap.a.) i s njom bio prvi na Fifinoj ljestvici. To može napraviti samo sjajan stručnjak. Ne smijemo se opustiti protiv tako sjajne reprezentacije i izbornika. Ako igrate protiv De Bruynea, Lukakua i Hazarda, morate biti spremni za tešku bitku. Čekamo vrhunsku Belgiju, neće nas iznenaditi pila naopako. Idemo spremni u taj rat – odgovorio je izbornik Dalić.

U medijima se proteklih dana puno pisalo o svađama među belgijskim reprezentativcima. Što Dalić misli o tome?

– Ne mislim ništa, mislim samo o drugoj reprezentaciji svijeta i igračima koje imaju. Drugo je sporedno i nebitno – istaknuo je naš izbornik.

Opasnost za Luku i Dejana

Dvojica naših kapitalaca Luka Modrić i Dejan Lovren dobili su žute kartone u utakmici s Kanadom te bi ih eventualni karton protiv Belgije eliminirao s utakmice osmine finala. Bude li Hrvatska pobjednik skupine F, utakmicu osmine finala igrala bi 6. prosinca na stadionu Education City protiv drugoplasiranog iz skupine E (Španjolska, Japan, Kostarika, Njemačka). Drugo mjesto u skupini vodilo bi nas 5. prosinca na stadion Al Janoub, na pobjednika spomenute skupine E.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Legenda hrvatskog i belgijskog nogometa Branko Strupar najavljuje utakmicu Belgije i Hrvatske

Komentara 6

Avatar kvasac60
kvasac60
10:48 01.12.2022.

Opet rat??Pa nogomet bi trebao biti zabava..

DA
danijelrukavina4
11:09 01.12.2022.

Nema straha, samo igrajte. Za našu malu zemlju uspjeh je bio da smo i došli na ovaj turnir. Sada je na vama svima samo da igrate. Svi za jednog, jedan za sve. Ima vas dosta. Možete sa svima. Igrajte opušteno i lepršavo. Dajte publici priliku da uživa u nogometu. Pa kako bude.

PV
prcko.vita
10:46 01.12.2022.

Spremimo se, ali ne za rat, nego za dom. Kome je do rata neka se javi na Ruski front, tamo trebaju živog mesa za mete koliko hoćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije