Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ GLASGOWA

Dalić: Na nas se vrši pritisak, a najviše smo oštećeni, ovo nisu normalni uvjeti

Screenshoot Youtube
Autori: Hina, Eva Grgić
21.06.2021.
u 15:37

"Moramo izaći na teren kao favoriti. Strpljenje je bitno, moramo čekati svoju šansu. Želim od svih da Hrvatska ima podršku jer ta reprezentacija to i zaslužuje", kaže on

Ovo je zadnja šansa koju smo dobili i moramo ju iskoristiti. Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati... Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono..., rekao je izbornik Zlatko Dalić na presici nakon dolaska u Glasgow, ali onda je jasno rekao:

"Moramo izaći na teren kao favoriti. Strpljenje je bitno, moramo čekati svoju šansu. Želim od svih da Hrvatska ima podršku jer ta reprezentacija to i zaslužuje", kaže on. 

Što očekivati od Škota

"Znamo da Škoti imaju snagu preko lijeve strane, preko Robertsona koji je jako ofenzivan. Mi moramo nametnuti svoj stil igre i odraditi ono što se dogovorimo. To nije bio slučaj s Češkom. Moramo primijeniti igru koju želimo, biti strpljivi, graditi napad."

Osvrnuo se izbornik i na Covid mjere kojima se naša reprezentacija prilagođavala pred Euro.

"Znam koliki je bio pritisak na nama. Da odgodimo kamp... Napravili smo iznimku, ostali u Hrvatskoj. Putujemo svako malo, a to nisu normalni uvjeti. Uvjeti nisu za sve jednaki. Naravno, želim da se Gilmour što prije oporavi. Ali taj pritisak oko pozitivnih testova traje već mjesec dana. Svako malo smo pod tim pritiskom da netko ne bude pozitivan. Naravno, nadam se da neće biti više od tog jednog slučaja. Moramo odraditi utakmicu i dobiti svoja tri boda na zelenom terenu."

O tome što je Billy Gilmour pozitivan na koronavirus, Dalić kaže:

"Sigurno da svaki igrač nedostaje ekipi. Igrao je dobro protiv Engleske, ali koliko sam pratio, prije toga je bio rezerva. Imaju oni iskusnije igrače, ali tu situaciju ja ne vidim kao plus za nas. Nadam se da neće biti više slučajeva. Škotska je snažna, dobra momčad i taj jedan igrač koji dosad nije bio standardan možda neće značiti toliko puno", smatra izbornik.

Borna Barišić se vratio teninzima. 

"Je, Borna trenira, ali to nije još dovoljno. Bit će u rosteru za sutra". 

 

Nema straha, sutra će na terenu biti jedna nova Hrvatska, najavio je dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Perišić uoči sutrašnjeg ogleda trećeg kola D skupine EP-a protiv Škotske u Glasgowu.

Nakon prva dva kola Hrvatska i Škotska imaju po jedan bod i u međusobnom susretu na Hampden Parklu će tražiti tri boda za prolaz.

"Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, moramo se skupiti, biti bolji, više trčati," kazao je krilni igrač Intera dodavši: "Nema straha, pričali smo između sebe, sutra će biti jedna nova Hrvatska. Dobro je što i oni moraju igrati na pobjedu, pa će  utakmica biti zanimljiva."

Škotski mediji najavljuju kako će "Vatreni" morati jurnuti, dok će "Tartan Army" čekati svoju priliku.

"Vidjet ćemo kakva će biti taktika, utakmica traje 90 minuta," rekao je Perišić dodavši: "Jedino je važno upisati pobjedu."

Perišićev pogodak protiv Češke održao nas je na životu, a Perišić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je zabio pogodak na četiri velika natjecanja. Upisao se među strijelce na dva SP-a (2014, 2018), te na dva EP-a (2016, 2020).

Krilni igrač Intera je na World Cupu u Brazilu 2014. godine postigao dva gola. Prvi u pobjedi 4-0 protiv Kameruna, a drugi u porazu od Meksika 1-3. Dvije godine kasnije na EP-u u Francuskoj Perišić je zabio još dva gola. U susretu 2. kola protiv Češke (2-2) zabio je gol za vodstvo 1-0, a u dvoboju posljednjeg kola skupine D protiv Španjolske u 87. minuti za pobjedu 2-1. Na SP-u u Rusiji 2018. postigao je tri gola. Zabio je pobjednički pogodak za 2-1 u susretu protiv Islanda u susretu 3. kola skupine D, a potom i protiv Engleske u polufinalu zabivši za 1-1. Među strijelce se upisao i u finalu protiv Francuske zabivši za 1-1. Nažalost, Francuzi su slavili sa 4-2. Seriju je nastavio i na EP 2020. postigavši gol protiv Češke za 1-1.

"Otkako sam ja u reprezentaciji, a to je duže od 10 godina, uvijek smo bili pravi kad je bilo najteže, uvijek se vraćamo iz mrtvih. Vjerujem u svoju ekipu, jedva čekam sutra istrčati," poručio je.

Perišić se također osvrnuo i na činjenicu da će Škoti biti oslabljeni neigranjem veznjaka Billyja Gilmoura koji je pozitivan na Covid-19 zbog čega je završio u samoizolaciji.

"Niti jednoj reprezentaciji nije lako kada izgubi nekog važnog igrača. No, vjerujem da oni imaju riješenja i za njega. Međutim, mi ovisimo o sebi, razmišljamo jedino o sebi. Puno toga će ovisiti o nama," kazao je dodavši: "Pravila su ista za sve, mi se moramo koncentirati na nas i na pobjedu, bez obzir tko će zaigrati. Ostalo je nebitno. Neki igraju kod kuće, a neki ne mogu imati navijače. S te strane smo oslabljeni. Moramo proći grupu, pa će onda vjerujem biti i lakše," zaključio je.

Komentara 45

FN
Fr@njo
16:49 21.06.2021.

ovo prvernstvo nije normalno..ali, ima reprezentacija koje imaju jos gore uvjete, putovanja u Baku, Bukurest.. Uefa neka ne cini vise takve idiotarije, a savezi se trebaju pobuniti na tim eksperimentima.. Stoga , ne pije vodu Dalicevo pricanje o pritisku,neki imaju bolje , mnogi imaju iste uvjete.

NI
NikoCro
17:13 21.06.2021.

Znamo sto znaci to tvoje strpljenje, znaci losa igra pa ako Bog da sansu, e pa nije u tedu Dalicu, pusti decke samo neka igraju postao si ko Čačić, a imas igrace za respekt, idi brate u Crkvu u popove

RI
rimac444
16:37 21.06.2021.

pritisak vrši bagra koja je najmanje željela i radovala se uspkehu u Rusiji i jedinstvu hrvatskog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije