Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTAJU MJERE

Britanci dopustili više od 60.000 gledatelja od polufinala Eura

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska
Goran Stanzl/PIXSELL
22.06.2021.
u 17:26

"Uzbuđeni smo što će više navijača moći proći kroz vrata Wembleyja i uživati u finalu Eura 2020", izjavio je kulturni tajnik Oliver Dowden.

Britanska vlada je u utorak objavila da će dopustiti dolazak više od 60.000 gledatelja na kultni londonski stadion Wembley za utakmice polufinala i finala Europskog nogometnog prvenstva. 

To znači da će kapacitet Wembleyja biti popunjen do tri četvrtine, a svi koji će se naći na tribinama morat će ili imati negativan test na Covid-19 ili potvrdu da su najmanje 14 dana prije utakmice koju će doći gledati primili drugu dozu cjepiva protiv Covida-19.

Za dosadašnje dvoboje u grupnoj fazi natjecanja kapacitet Wembleyja bio je smanjen na 22.500 gledatelja, a isti će vrijediti i za dvoboj osmine finala između Italije i Austrije, koji je na rasporedu 26. lipnja. No, već 29. lipnja, za utakmicu osmine finala u kojoj bi mogla zaigrati Engleska, kapacitet je povećan na 40.000 gledatelja.

"Uzbuđeni smo što će više navijača moći proći kroz vrata Wembleyja i uživati u finalu Eura 2020", izjavio je kulturni tajnik Oliver Dowden.

Odluka britanske vlade donijeta je usred povećanja pritiska na UEFA-u i njezina čelnika Aleksandera Čeferina da Londonu oduzme domaćinstvo polufinala i finala, zbog porasta broja zaraženih tzv. indijskim sojem koronavirusa, za kojeg znanstvenici tvrde da je značajno opasniji od prve inačice koja se pojavila na tlu Velike Britanije.

UEFA je s britanskom vladom pregovarala i o ublažavanju mjera za dolazak navijača iz inozemstva, jer prema sadašnjim pravilima svi oni koji dolaze u Veliku Britaniju moraju proći desetodnevnu izolaciju. No, u priopćenju britanske vlade nije bilo govora o ublažavanju mjera za strane posjetitelje.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin s odobravanjem je dočekao odluku o povećanju kapaciteta za nadolazeće utakmice na Wembleyju.

"Ovaj je turnir postao tračak nade i pokazatelj ljudima da se vraćamo normalnom načinu života, a ovo je još jedan korak na tom putu", izjavio je Čeferin.

>> Pogledajte hrvatske navijače u Glasgowu

Ključne riječi

Komentara 3

DU
dubrix
18:34 22.06.2021.

Ma sve može kad je lova u pitanju, mrtvi se ionako broje na jesen.

Avatar Keep_calm
Keep_calm
18:37 22.06.2021.

Aha, novac je u pitanju. Sve može.

AA
aabbcc
17:56 22.06.2021.

Di vam je nestao onaj najopasniji engleski soj virusa, njega ste izgubili a s.hebo pola evrope?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije