Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Večeras u 20.10 sati na HTV-u 1 spektakl! Najbolji ponovno na pozornici HNK, predstavljamo izvođače i prezentere

Foto: pixsell
1/21
20.03.2021.
u 09:00

Nakon virtualne dodjele Večernjakova ruža ponovno je okupila sve nominirane na jednom mjestu. Izravan prijenos bit će na Prvom programu HTV-a s početkom u 20. 10 sati

Proteklih godina svečana dodjela nagrada Večernjakove ruže po mnogočemu se upisala u povijest. Između ostalog, prošle je godine postala prva nagrada u Hrvatskoj koja je dobila svoje virtualno izdanje, svi su se javljali iz svojih domova, a u dvorani su bili samo voditelji. Taj su primjer poslije slijedili mnogi drugi, a čestitke nakon te “pandemijske” dodjele bile su brojne.

Pridržavanje mjera

Svakako jedinstven događaj, no ipak nas veseli što smo ove godine na tragu one dodjele kakvu svi pamtimo. Stoga će ove godine, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, svi nominirani i izvođači biti u HNK. Publike još uvijek neće biti, ali, na Prvom programu HTV-a, gledat ćemo prijenos još jedne svečanosti u kojoj ćemo nagraditi najbolje, ali se i svi zajedno dobro zabaviti uz vrhunske glazbenike, duhovite i zabavne prezentere i sjajne pjesme. Izravan prijenos počinje odmah nakon središnjeg Dnevnika u 20. sati i 10 minuta. Voditelji spektakla ponovno su legendarni Duško Ćurlić i Doris Pinčić, a uz njih će napokon moći stati i naši hvaljeni izvođači, presretni da nakon dugo vremena napokon mogu stati na veliku pozornicu i raditi ono što najviše vole.

16.03.2021., Zagreb - Televizijski voditelji Doris Pincic i Dusko Curlic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedna od njih je i pobjednica ovogodišnje Dore koja će nas za koji mjesec predstaviti u Rotterdamu – Albina Grčić (22). Posebno za ovaj dan Albina je u suradnji s Branimirom Mihaljevićem (45) pripremila jedno glazbeno iznenađenje koje je, kako nam oboje najavljuju, prilagođeno ambijentu.

22.02.2021., Zagreb - Pobjednica Dore Albine Grcic, Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

- Aranžman koji sam pripremio za dodjelu posebno je prilagođen glamuroznoj priredbi te izvedbi u Zagrebačkom HNK. Kako u aranžmanskom smislu tako i kod sastava glazbenika. Siguran sam da će publika zavoljeti ovu izvedbu - najavljuje renomirani skladatelj koji s uzbuđenjem čeka ovaj dan. - Večernjakova Ruža zasigurno je jedna od najprestižnijih nagrada u Hrvatskoj i velika će biti čast otvoriti ovogodišnji show. Upravo zato smo se posebno potrudili napraviti jednu potpuno novu i drukčiju verziju pjesme - kaže. Ni Albina nije ništa manje uzbuđena. - Nastupati na jednoj takvoj dodjeli, koja će se održati u HNK, za mene je jako lijepa prilika, pogotovo u ovim vremenima kad izvođači nemaju baš mogućnosti nastupati pred publikom. Ovo je definitivno jako velika čast i drago mi je da sam dobila priliku biti dio jedne divne priče - kaže nam i dodaje da se jako veseli ovom danu, za koji se pripremala zajedno sa svojim pratećim bendom s kojim već ima dobro uigranu rutinu.

A osim Albine, publiku očekuje glazbena poslastica domaće pjevačice Ivane Vrdoljak Vanne (50) koja je ove godine i nominirana za glazbenicu godine.

– Puno mi znači biti nominirana u kategoriji glazbenika godine tim više što ste s tom kategorijom svu glazbenu aktivnost objedinili u jednoj kategoriji koja valjda obuhvaća i mušku i žensku kategoriju, i autorstvo kroz jednu pjesmu ili albume i domet kod publike i kvalitetu kao takvu. Tako ste sastavili vrlo zanimljivo i raznoliko društvo muških kolega i mene. Kako imam sreće da me ove godine nominacije za glazbene nagrade nisu zaobišle, ni strukovne ni medijske, Večernjakova ruža ima vrlo dugu tradiciju i drago mi je da sam opet dio te medijske svečanosti – kaže nam Vanna koja za dodjelu sprema jednu posebnu numeru koju nije izvodila na dodjelama drugih nagrada.

– Nastupit ću s glazbenicima s kojima i inače nastupam i moram reći da jedva čekamo nastup pa iako smo imali dosta grandiozne zamisli, morali smo ih reducirati zbog epidemioloških razloga koji nam ograničavaju broj ljudi na pozornici – najavljuje glazbenica.

Pored nje, od nominiranih će se na pozornici u kombinaciji izvođača pojaviti i sjajni Massimo Savić (58) koji se jako veseli prilici za nastup uživo, kojih zbog pandemije nema onoliko koliko bi htio.

Odlična zabava

– Još kad je taj nastup na Večernjakovoj ruži, čast ne može biti veća. Znate, uvijek cijenim nagrade gdje je žiri ustvari publika, u ovom slučaju čitatelji Večernjaka, zato ta nagrada ima posebnu težinu – kaže nam glazbenik koji se strašno raduje što će stati pred publiku u HNK i gledateljima pred malim ekranima pružiti live verziju jedne od njegovih najcjenjenijih skladbi. Proba se, kaže, održala, sve su usuglasili i jedva čekaju nastup. A za detalje skladbe koju su pripremili u jednom posebnom sastavu, morat ćemo ipak pričekati večer. Massimo se, iako je nominiran pa postoji i doza neizvjesnosti hoće li statua doći u njegove ruke, ipak najviše veseli nastupu.

17.08.2020., Split - Massimo Savic odrzao koncert na Sustipanu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

– Ovo što dolazi iza njega, nominacija i odluka o pobjedniku samo je šlag na torti. Znate, svi glazbenici u mojoj kategoriji su već pobjednici, puno ih cijenim i veselim se susretu s njima – kaže.

Nadalje, poseban glazbeni broj izvest će nam i nominirani Saša Antić (47) kojega posebno raduje što će za ovu posebnu priliku biti pojačan i s Hrvojem Prskalom na električnoj gitari, Markom Firstom na violini, a pridružit će im se i Frane Mihalj na trubi.

– S velikim nestrpljenjem iščekujem nastup, a pogotovo after, kao i ekipa iz benda. Ovih dana nastupi uživo su ekskluziva, a s obzirom na to da se radi o posebnoj svečanosti i iznimnoj produkciji, uzbuđenje raste – kaže Saša.

28.12.2018., Pula - Na Portarati TBF odrzao koncert u sklopu Rocktarate. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Posebno glazbeno iznenađenje večeri bit će i sudionici koji su se javnosti predstavili u emisiji “A strana” – Bruna, Goga, Igor i Maki. Glazbeni producent emisije i skladatelj Nikša Bratoš (61) nije htio otkrivati detalje nastupa mladih glazbenika, ali najavio nam je sjajnu skladbu koja im je, kazao je, ispunila sve što su mogli poželjeti.

– Ostvario im se san – nastup u HNK Zagreb – kazao nam je skladatelj i samo otkrio da je riječ o pjesmi koju sve četvero jako vole.

Tko će dobiti jednu od prestižnih nagrada u sedam kategorija obznanit će nam prezenteri, a ove godine su to: glumac Igor Mešin, kvizašica Morana Zibar, glumac Slavko Sobin, pjevačica Natali Dizdar, voditeljica Marijana Batinić, novinar Mislav Togonal, pjevač Marko Kutlić, glumac Enis Bešlagić, redateljica Arija Rizvić, voditeljica Barbara Kolar, kvizaš Krešimir Sučević Međeral, novinarka Ivana Paradžiković, glavni ravnatelj HTV-a Kazimir Bačić i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

VIDEO>> Edina i Saša iz radijske emisije Dobra vibra Laganinija: "Da osvojimo Večernjakovu ružu, to bi bila velika odskočna daska!"

Komentara 2

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:18 20.03.2021.

Valjda je tim "legendarnim" voditeljima to posao??Zašto su legendarni?

ČS
Čuvaj se senjske ruke
18:02 20.03.2021.

Jel to još nekoga zanima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije