Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Uzbuđenje raste! Uskoro ćemo doznati tko su pobjednici Ruže

19.03.2021.
u 07:00

Na glamuroznoj svečanosti u zagrebačkom HNK bit će proglašeni najbolji u 2020. godini.

Tko su laureati Večernjakove ruže u sedam kategorija saznat ćemo u subotu 20. ožujka, a prije same dodjele kandidati su nam ispričali koliko im znači i sama nominacija za najprestižniju i najstariju medijsku nagradu.
Mislav Bago iskreno priznaje da se nominaciji nije nadao, ali ne skriva koliko ga raduje. – Ovaj posao počeo sam raditi jer ga volim. Onda s vremenom dolaze i komplimenti, pa i nagrade. Drago ti je kada takvo što dobiješ jer je to potvrda da je tvoj rad prepoznat kao kvalitetan, profesionalan i objektivan – rekao nam je. U kategoriji TV osobe godine konkurencija mu je HRT-ovka Zrinka Grancarić koja se nakon potresa u Zagrebu odmah našla na ulicama i izvještavala. – Nominacija za Ružu je čast i potvrda da si na dobrom putu. Ova nominacija zaokružila je moj četverogodišnji ciklus, od Ruže za Novo TV lice 2016. do danas – kaže Zrinka. Hrvoje Krešić s N1 televizije nominiran je u ovoj kategoriji. – Iskreno, nije mi to bilo ni na kraj pameti, tako da koristim ovu priliku da zahvalim onima koji su me nominirali. Već je i sama nominacija veliko priznanje, ali i svojevrsna obveza – veli. O nominaciji za TV osobu godine Joško Lokas nam je rekao: – Večernjakove ruže obilježile su početak mog bavljenja televizijskim poslom, a dodjele su bile posebne. Prvu sam osobno gledao iz publike, a nagradu je osvojio nezamjenjivi Oliver Mlakar. Godinu nakon i sâm sam osvojio svoju prvu Ružu – kaže nam. Ni RTL-ovka Mojmira Pastorčić ne skriva oduševljenje nominacijom.

– Da mi netko na kraju godine straha, potresa, virusa i neviđenih događaja kaže: ‘Ej, ti si među najboljima’, to je lijepa pohvala. Pogotovo što sam, zapravo, tek početnica u tom poslu – kaže Mojmira. U kategoriji TV emisije godine natječe se i emisija “A Porina dobiva” urednika Tonija Volarića. – Nominacija je konkretno priznanje da je netko prepoznao vaš rad – kaže Toni. Direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum o nominaciji Dnevnika Nove TV kaže: – Nominacija uvijek veseli jer biti u uskom društvu koje je struka izdvojila kao najbolje, već je samo po sebi pohvala i priznanje za rad. Serija “Nestali” Joška Lokasa također se nalazi u ovoj kategoriji kao i RTL Direkt.

– Od prve godine RTL Direkt sudjeluje u finalu svih nominacija i imamo već četiri Večernjakove ruže u kategorijama najbolje emisije i najboljeg voditelja. Dakle kod nas taj prekrasni cvijet jako dobro uspijeva pa se nadamo da će tako biti i ove godine – kaže nam Zoran Šprajc. HRT-ova “Škola na trećem” bila je na neki način spas u školskoj godini kada je korona bila u punom zamahu, a Rahela Štefanović, voditeljica ovog projekta, kaže da je lijep osjećaj biti nominiran. Lik radijskih voditelja uglavnom nam je nepoznat, ali glasove nominiranih u kategoriji radijske osobe godine dobro poznajemo. – Ako je žiri prepoznao moj rad i ako sam ušla u izbor, znači da valjda “nekaj radim dobro”, kako bi rekao kolega Šaman – kaže Renata Belc Krog s Radija 101, a njezina kolegica s narodnog Gina Damjanović kaže da joj je nakon nominacije trebalo nekoliko dana da dođe k sebi. Ivana Radaljac Krušlin s Radio Sljemena kaže da joj je biti u društvu ovako vrsnih kolega velika čast i zadovoljstvo, a Siniša Švec s Yammat FM-a iznenađen je što je opet među nominiranima. Voditeljica s pulskog Radio Rojca Mirjana Radulović radiodramom o propasti Uljanika oduševila je slušatelje i struku i kaže nam kako nije lako konkurirati u ovoj kategoriji, u kojoj su uz nju nominirana poznata radijska imena.

Radijska emisija “Andromeda” u eteru je već 25 godina, a nominaciju u kategoriji radijske emisije jako ih je obradovala, kaže urednica Dubravka Družinec Ricijaš. Voditelji emisije “Dobra vibra Laganinija” Edina Pršić i Saša Buneta kažu da im je nominacija posebno slatka jer glasaju njihovi slušatelji dok Boris Jokić čiji je “Glazbeni kurikulum” također nominiran u ovoj kategoriji kaže kako je cijelom Yammat FM-u nominacija iznimno priznanje. Željka Ogresta, autorica i voditeljica emisije “Homo sapiens”, jednu Ružu već ima, ali veli kako ne bi imala ništa protiv buketića Ruža. Povjesničar Dario Špelić već 21 godinu na Hrvatskom radiju uređuje i vodi sjajnu emisiju “Povijest četvrtkom” i kaže nam da mu godi ova nominacija. Lana Barić za maestralnu izvedbu u filmu “Tereza 37” našla se među nominiranima za glumačko ostvarenje godine.

– Prvi sam put nominirana za Večernjakovu ružu i jako sam sretna. Naravno da mi je drago što sam nominirana za tu ulogu, ona mi je važna zbog više razloga, svi smo jako puno radili na tom projektu – kaže Lana. Goran Bogdan nominiran je za ulogu u filmu “Otac” i kaže nam: – Veseli me nominacija za Ružu, a nije mi žao što nisam osvojio europskog Oscara. Daria Lorenci-Flatz, uz brojne pohvale i nagrade za ulogu u filmu “Mater”, dobila je i nominaciju za Ružu i kaže da je, unatoč tome što je 2020. bila nezgodna godina, njoj zahvaljujući ovom filmu donijela i lijepe trenutke. – Lijep je osjećaj da te najprije netko iz struke prepoznao i nominirao, a odluku ipak donosi publika bez koje sve ovo ne bi ni postojalo – kaže nam Goran Navojec koji je nominaciju zaslužio ulogom u seriji “Nestali”. Rade Šerbedžija opet je odličan, i to u glavnoj ulozi u filmu “Ribanje i ribarsko prigovaranje”, a kaže nam kako navija da Ružu dobije Bogdan. Saša Antić kao Alejuandro Buendija objavio je solo album “Škrinja” i prvo je pomislio da se netko šali kad je nominiran za Ružu za glazbenika godine, no dodaje da mu je velika čast biti u društvu u kojem je i Massimo koji je krajem godine održao pionirski hibridni koncert u Lisinskom.

– Biti nominiran u ovako izazovnoj godini posebno je priznanje – veli. Darko Rundek nominaciju je dobio zbog novog dvostrukog EP-a „Brisani prostor“ i kaže da je bio iznenađen jer nije znao da on i njegova Ekipa uživaju toliku popularnost. Damir Urban i njegova „Iskra“ obilježili su 2020., a ova nominacija veseli još više jer dolazi u teškim vremenima. Vanna nas je lani oduševila “Punom memorijom” i velika joj je čast biti u konkurenciji među glazbenicima koje cijeni. U kategoriji novog lica godine natječe se pobjednik “The Voicea” Vinko Ćemeraš koji kaže da mu ovo daje motivaciju da nastavi raditi još bolje. Novinarka HTV-a Nikolina Ćosić koja je izvještavala o koronakrizi kaže da joj je nominacija bila pozitivan šok. Treneri “Života na vagi” Maja Ćustić i Edin Mehmedović kažu da im je ovo svojevrsna potvrda za dugogodišnji mukotrpan rad, a glumac Fabijan Pavao Medvešek iz serije “Dar Mar” kaže da je u odličnom društvu nominiranih dok je pjevačica Nika Turković polaskana što je u društvu ovako talentiranih ljudi.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

SE
senijor121
08:17 19.03.2021.

Uzbuđenje raste među retardiranima, jer više od polovice nominiranih nije vrijedno spomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije