Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Večernjakova ruža

Važan iskorak najstarije i najprestižnije medijske nagrade! Od ove godine glasa se i za digitalnu ružu!

Večernjakova Ruža time nastavlja svoju desetljećima drugu tradiciju u kojoj promptno odgovara na razvoj medijske scene
03. siječnja 2022. u 15:23 5219 prikaza
Foto: Borna Filic, Marin Tironi, Boris Scitar, Sinisa Hancic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Večernjakova Ruža je prva i do danas najznačajnija i najuglednija medijska nagrada u Hrvatskoj. Ujedno je i nagrada bez koje je nemoguće napisati povijest medija u našoj zemlji jer, kako su se kroz desetljeća (prve su Ruže, naime, dodijeljene za sada već daleku 1994. godinu) razvijali i mijenjali mediji, razvijala se i mijenjala Večernjakova Ruža. O tome svjedoči i njena nova kategorija. Za 2021. godinu, drugu godinu koju je svijet proveo živeći u uvjetima pandemije koronavirusa, prvi put ćemo dodijeliti i digitalnu Ružu, nagradu za onog kreativca (ili kolektiv) koji je svojim djelovanjem na nekoj od digitalnih platformi obilježio godinu s kojom smo se upravo oprostili.

 | Autor : Pixsell kolaž Foto: Pixsell kolaž Večernjakova Ruža time nastavlja svoju desetljećima drugu tradiciju u kojoj promptno odgovara na razvoj medijske scene. Tako je već 1997. godine imala i dvije radijske Ruže, one koje su pripale najboljim radijskim autorima (bili su to Karmela Vukov Colić i Trpimir Vicković Vicko), a zbog tadašnje ekspanzije tamburaške glazbe te je iste godine dodijeljena i Ruža najboljem izvođaču tamburaške glazbe (grupi Gazde). 

 | Autor : Siniša Hančić/Pixsell Foto: Siniša Hančić/Pixsell Također 2004. godine, u vrijeme velike ekspanzije novih televizijskih kuća, ali i u doba kad su se prvi put u velikom broju na domaćim televizijama pojavile domaće verzije stranih emisija, uz Ružu za najbolju TV emisiju, dodjeli smo i Ružu za najbolju licenciranu emisiju (bila je to kviz „Tko želi biti milijunaš?“), ali i prvi put Ružu za novo lice godine. Od 2013. godine, kada se Ruža slavodobitno vratila  na medijsku scenu nakon kratke pauze, ona se dodjeljuje u sedam glavnih kategorija: TV osoba godine, TV emisija godine, najbolji radijski voditelj, najbolja radijska emisija, glumačko ostvarenje godine, glazbenik godine i novo lice godine. 
Zbog svih dosadašnjih laureata, koji ne propuštaju u svojim životopisima istaknuti koliko Ruža čuvaju na svojim policama, povijesti i važnosti same nagrade i njene budućnosti važan je iskorak prema novih tehnologijama. Dakle, umjesto sedam veličanstvenih sada biramo osam najboljih kreativaca koji su svojim radom obilježili 2021. godinu. 

 | Autor : Borna Filic/Pixsell Foto: Borna Filic/Pixsell VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže 

Novi par Gospodin Savršeni na početku 2022. otkrio je s kim je u vezi i podijelio je fotografiju s novom djevojkom Nataša Janjić Medančić PRISJETILA SE Nataša Janjić o virusu koji je 2000. prijetio svijetu: ‘Plašili su nas, a ni slutili nismo...‘ otkrila detalje Legendarna glumica o prvom suprugu: Ja sam bila 17-godišnja djevica, drogirao me i pokušao prodati starijim muškarcima

 

tužne priče glumaca
Imali su slavu i novac, a zbog loših odluka završili su na prosjačkom štapu, neki i ispred pučke kuhinje
američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson
OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA
Drama u Južnom kineskom moru: Američki F-35 srušio se na nosač aviona, pilot se katapultirao