Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt Matthewa Perryja

Umro je u kadi, otkriveno što je radio prije, a njegova posljednja objava je gotovo proročanska

Matthew Perry
Foto: profimedia
1/22
29.10.2023.
u 09:08

Spekulacija je puno, a prema nekima je moguć uzrok smrti i infarkt miokarda nakon kojeg se glumac utopio, no nitko u ovim trenucima sa sigurnošću ne može reći što je presudilo zvijezdi "Prijatelja". Navodno je umro u hidromasažnoj kadi, a zadnja objava na Instagramu bila je fotografija u toj kadi

Glumac Matthew Perry, koji se proslavio kao Chandler Bing u hit američkoj televizijskoj komediji "Prijatelji", pronađen je mrtav u 54. godini života u subotu u kući u Pacific Palisadeu u Los Angelesu, a policija od tog trenutka radi na istrazi vezano za smrt glumca. Naime, neki američki mediji, koji se pozivaju na anonimne izvore, objavili su da je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi. Spekulacija je puno, a prema nekima je moguć uzrok smrti i infarkt miokarda nakon kojeg se glumac utopio, no nitko u ovim trenucima sa sigurnošću ne može reći što je.

Pravi uzrok smrti bit će poznat tek nakon završetka policijske istrage i detaljnog izvješća mrtvozornika.
Portal TMZ tvrdi kako je Perry došao kući s treninga te je poslao pomoćnika da mu obavi neke stvari. Kada se on vratio, dva sata kasnije, glumac je bio mrtav. Hitna je u njegovu kuću poslana u 16:07 sati u subotu, a liječnici su ga pokušali spasiti dok je još bio u vodi. Na žalost, svi pokušaji spašavanja bili su bezuspješni te su ga na licu mjesta proglasili mrtvim. Policija je naknadno potvrdila kako glumca nisu prebacili u bolnicu. 

Navodno se potom utopio. Istražuje se sve, a policija pregledava i Perryjeve društvene mreže. Naime, pet dana prije smrti objavio je na Instagramu fotografiju sebe u hidromasažnoj kadi, uz koju je napisao: "Oh, znači topla voda koja radi vrtlog čini da se osjećaš dobro? Ja sam Mattmann.". Inače, „Mattmann“ je bila njegova zafrkancija u kojoj se referirao na usporedbe s Batmanom.

Posljedna objava na Instagramu, Perry u hidromasažnoj kadi
Foto: instagram

Na sva ta pitanja odgovor će dati istraga. Podsjetimo, glumac se godinama borio s raznim ovisnostima i psihičkim poremećajima, no uspio ih je pobijediti. Naime, Perry u svojoj knjizi bez zadrške piše o tamnoj strani slave.

- Htio sam podijeliti svoje iskustvo sad kada sam siguran da ponovno ne prelazim na mračnu stranu. Morao sam pričekati neko vrijeme dok nisam bio posve čist i daleko od dugogodišnjeg alkoholizma i ovisnosti o drogama. A najvažnije od svega je da sam bio prilično siguran da će moja priča pomoći ljudima - kazao je strane medije Perry koji je svoje memoare započeo šokantnim priznanjem da je prije pet godina skoro preminuo.

Tada je javno obznanio da pati od gastrointestinalne perforacije, ali ne i da je do puknuća debelog crijeva došlo zbog prekomjerne uporabe droga. Dva tjedna bio je u komi i pet mjeseci u bolnici, a nakon što je pušten na kućnu njegu još je devet mjeseci morao koristiti vrećicu za kolostomiju. - Liječnici su mojoj obitelji rekli da imam 2 posto šanse za život. Stavili su me na uređaj koji se zove ECMO stroj, koji obavlja disanje za srce i pluća. Nitko to ne preživi - otkrio je Perry.

U knjizi se prisjetio i svojih početaka i uloge u 'Prijateljima'. Bile su mu tada 24 godine, a njegova  ovisnost o alkoholu tek je počela izlaziti na površinu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

ZA
zagabria3
12:29 29.10.2023.

Lik je bio očita dobrica a takve život ne mazi, a ni drugi ljudi baš. Život je prostitutka prema poštenima. Sućut obitelji dragog lika

VI
Visibaba
10:20 29.10.2023.

Chandler i Joey legende. Počivao u miru :(

PV
prcko.vita
09:30 29.10.2023.

Nije istina da nitko ne preživi ECMO uređaj, nije do uređaja nego do liječnika i osoblja koje bi trebalo biti dovoljno obučeno da rukuje s tim uređajem. Zato je važna stalna edukacija, obuka, i naravno dovoljan broj liječnika i osoblja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije