Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film "zaraza" u ki

Tipke u dizalu više nikada nećemo gledati na isti način

kate
Pixsell
25.09.2011.
u 10:00

– Iako je priča izmišljena, utemeljena je na realnoj mogućnosti. Nismo trebali ništa izmisliti da bi priča bila strašnija. Volimo filmove o zombijima, ali znamo da nisu stvarni – objašnjava redatelj Steven Soderbergh.

Hollywood ne prestaje sijati strah apokaliptičnim temama o propasti ljudske vrste. Ovog nas puta ne opsjedaju zombiji i mutanti, nego – smrt. Triler “Zaraza” donosi sliku svijeta pogođena nepoznatim virusom koji se prenosi zrakom i koji ubija u nekoliko dana, a za koji nema lijeka.

– Gotovo svakog tjedna otkrije se neki novi virus. To su 52 nova metka u puški uperenoj prema čovječanstvu svake godine – ističe scenarist Scott Z. Burns. Filmaši su se konzultirali s Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti i stručnjacima za zarazne bolesti te su zaključili da nije pitanje bi li se takva zaraza mogla dogoditi nego kad.

– Iako je priča izmišljena, utemeljena je na realnoj mogućnosti. Nismo trebali ništa izmisliti da bi priča bila strašnija. Volimo filmove o zombijima, ali znamo da nisu stvarni – objašnjava redatelj Steven Soderbergh te zaključuje:

– Film će utjecati na tipke u liftu isto kao kao što su “Ralje” utjecale na plaže. Čini se kao još jedan klišejizirani američki film katastrofe, no ono što privlači jest glumačka postava – oskarovci Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Matt Damon i Marion Cotillard te nominirani za Oscara, Laurence Fishburne i Jude Law. – Ne diraj kvaku, ne kašlji u dlan... Nakon što pogledate film, neprekidno ćete razmišljati o tome – kaže Law.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije