Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mokri banditi

Svake godine ih gledamo u filmu 'Sam u kući', no oni danas potpuno drukčije izgledaju i teško biste ih prepoznali

Foto: Profimedia
1/5
25.12.2022.
u 09:00

Mnogi se sjećaju i lopova iz filma koji su imali nadimak 'Wet bandits' ili mokri banditi. Riječ je o Marvu i Harryju koje su utjelovili glumci Daniel Stern i Joe Pesci.

Kultni božićni film 'Sam u kući' već nas 30 godina oduševljava svake blagdane, a njegov junak maleni Kevin McCallister svima je polako ali sigurno ušao u srca. Mnogi se sjećaju i lopova iz filma koji su imali nadimak 'Wet bandits' ili mokri banditi. Riječ je o Marvu i Harryju koje su utjelovili glumci Daniel Stern i Joe Pesci

Glumac Daniel Stern, u filmu Marv Merchants, jedan od lopova, snimio je još nekoliko filmova, iako svi manje uspješni od 'Sam u kući'. No, ovaj se glumac bavi i režiranjem i umjetnošću, a 2009. godine dobio je i nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame. 

Foto: Profimedia

U filmu su lopovi često bili žrtve Kevinovih zamki koje su često ostavljale posljedice na njihovim tijelima, kao što je primjerice - otisak vruće pegle na licu. Daniel se jednom prilikom osvrnuo baš na ozlijede koje je zaradio na snimanju, a koje nisu bile samo filmska magija i šminka. 

"To je kao da smo igrali neki sport. Ne bole vas nikakve ozljede jer ste se zabavljali. Dobio sam jak udarac u nos i raskrvario ga kada sam morao gurnuti glavu kroz vratašca za pse. Morao sam ju i brzo izvući, ali sam zapeo svojim velikim nosom", prisjetio se. 

Daniel nije ostao u kontaktu s Macaulayem Culkinom koji je utjelovio Kevina. No blizak je s Joeom Pescijem koji je glumio Harryja. On je ostvario znatno veći uspjeh od drugih nakon uloge Limea pa je tako glumio u filmovima "Moj rođak Vinny", "Casino" i "Smrtonosno oružje 3 i 4". On je otkrio kako je zadobio ozbiljne opekline nakon što mu je u jednoj sceni bila zapaljena glava. Joea ćemo ponovno gledati u filmu 'Bupkis' u kojem će glumiti uz komičara Petea Davidsona i Edie Falco, najpoznatijoj po ulozi Carmele u seriji The Sopranoes. Joeu će ovo biti prvi put da ga vidimo na velikom platnu nakon čak 30 godina. 

Foto: Profimedia

VIDEO Marko Grubnić pokazao svoj luksuzno uređeni stan, cijelog ga je pripremio za Božić!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije