Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA U TRILJU

Sunnysiders završili album usred prosvjeda u Parizu: 'Osjećali smo se kao da smo na velikom partyju'

Suynnysiders u Parizu
Foto: Privatni album
1/15
30.03.2023.
u 14:24

Nakon Memphisa, gdje je miksan njihov u Hrvatskoj i u svijetu hvaljen album "The Bridges", Pariz je kao svojevrstan svjetski epicentar umjetnosti savršena lokacija za pravo ozračje dovršavanja petog albuma, pod nazivom "27 Stitches".

Kako se da isčitati iz pisma dobrodošlice predsjednika France Blues udruge Freda Delforgea Sunnyisdersima u Pariz, u kojem su nabrojene mnoge suradnje naše grupe i francuskih bluesera u zadnjih 12 godina, nije nikakvo čudo što su upravo Pariz Sunnysidersi izabrali za dovršavanje i miksanje svog  petog studijskog albuma. Nakon Memphisa, gdje je miksan njihov u Hrvatskoj i u svijetu hvaljen album "The Bridges", Pariz je kao svojevrstan svjetski epicentar umjetnosti savršena lokacija za pravo ozračje dovršavanja petog albuma, pod nazivom "27 Stitches". 

 - Rolin i moj pariški prijatelj i blues brat Jerry T., koji je gostovao na "The Bridges", preporučio nam je nekoliko izvrsnih studija u Parizu, no i njegov a i naš prvi izbor bio je Studio 180. U njemu je prije nekoliko mjeseci snimao i Robben Ford, pa je upravo ta činjenica presudila u izboru studija, a i u odlučivanju tko bi bio odličan headliner na sljedećem Thrill Blues Festivalu. Zajedno s našim gitaristom Luka Banićem i producentom Mikijem Noplingom proveli smo prošli tjedan nezaboravne dane u Parizu. Pjesme koje smo snimili prošlih mjeseci u studijima u Splitu i Zagrebu inženjer zvuka Arnaud Bascunana, koji je zanat tesao u studijima Los Angelesa, izvrsno je smiksao i masterizirao te odradio odličan posao jer su mu se pjesme i naš stil svidjele.  Album "27 Stitches" bit će objavljen  krajem godine za našu izdavačku kuću Dancing Bear - kazao nam je Boris Hrepić Hrepa i dodao kako su u Parizu vidjeli i neka poznata mjesta. 

- Premda smo većinu vremena proveli u studiju, našli smo vremena i obišli grob Jima Morrisona, te proveli nezaboranu večer i noć u najumjetničkijem kvartu na svijetu, znamenitom Montmartreu. Tu nam je pravi domaćin bio naš prijatelj i francuska rock i blues zvijezda Manu Lanvin, koji je bio headliner trećeg Thrill Blues festivala, i koji je veliki ljubitelj Hrvatske, te sasvim solidno zna koristiti i hrvatski jezik. Jedno popodne bili smo i dio njihovih velikih prosvjeda koji su trajali cijelo vrijeme našeg boravka u Parizu. Možemo samo reći da nismo u niti jednom trenu osjetili nikakvu negativnu energiju, dapače, nama je bilo kao da smo na nekom uličnom masovnom partyju. Francis Rateau, još jedan naš francuski prijatelj  i  organizator Cahors International Mississippi Blues Challengea na kojem sam član internacionalnog žirija, je rekao : Miksate album u vrijeme velikih prosvjeda, jedva čekam čuti te pjesme! Na povratku u Hrvatsku na aerodromu smo sreli još jednog stanovnika Pariza, Gorana Bregovića, koji je na činjenicu da smo u Parizu miksali albuma rekao : „Mašalah!“ - kazao je Hrepić.

Do nastupa na šestom Thrill Blues Festivalu u trilju Sunnysiderse čekaju još nastupi na Bluestracje Festivalu u Poljskoj te Blues Festival Baden u Švicarskoj. Podsjetimo, headliner ovogodišnjeg Thrill Blues Festivala je cijenjeni američki gitarist i skladatelj Robben Ford, kojeg je magazin Musician uvrstio među 100 najboljih svjetskih gitarista. Uz njega, svoj nastup je potvrdila i Sharrie Williams, afroamerička pjevačica koju krasi nadimak 'The Princess of Rockin' Gospel Blues', koja je već tri puta bila nominirana za prestižnu nagradu Blues Music Awards, a 2012. je osvojila i nagradu za "Blues Album Of Year".

S francuske blues scene tako na pozornicu Thrill Blues Festivala stižu The Wacky Jugs, pobjednici prošlogodišnjeg International Blues Challengea u Memphisu kao prvi francuski i uopće neamerički pobjednici tog svjetskog prvenstva u blues bendovima, roots blues duo s francuskim šarmom Two Roots Duo te kao gost mlada francuska blues nada 14-godišnji Valentin Vasseur, koji je već nastupao i s Cristone Kingfish Ingramom, pa čak i Buddyjem Guyem. Iz Makedonije dolazi energični duo In the Mood, iz Banje Luke stižu Tobacco Blues Band, a od domaćih imena nastupit će Bosak & Second Hand, koji su u zadnje tri godine objavili tri albuma, D.K. & First Timers Danka Krznarića, koji promovira svoj album prvijenac "Above the Clouds". Tu su i tradicionalni domaći bendovi - Dbluz, Ozon i Raptor. 

VIDEO: Mejašima otkazan koncert u Puli: 'Ne možemo nastupiti jer kažu da je to birtijaška glazba' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije