Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u naponu

Sretni Rajko Dujmić danas ljubi kao da mu je šesnaest

Novi fosili (1)
Foto: boris ščitar/pixsell
1/5
27.06.2010.
u 19:20

Novi fosili na koncertu u Murskoj Soboti snimili su svoj prvi CD uživo u četrdeset godina postojanja na sceni, a u publici su bila i njihova djeca koja možda skupa osnuju svoj bend.

‘'Godine idu, a djeca već su ljudi'’, pjevali su u subotu Novi fosili u Murskoj Soboti, a u publici, među deset tisuća ljudi, pjevala su i njihova djeca. Dobra stara vremena za Fosile kao da ne prolaze, jer tekstove pjesama Rajka Dujmića znaju sve generacije. I dok oni pjevaju kao da im je 20, njihova djeca dokazuju da krv nije voda.

Filip Kočiš, sin Vladimira Kočiša Zeca, svira bubnjeve u svom rock bendu Sunce. Oleg Colnago, sin Marinka Colnaga, ima svoj studio, bavi se produkcijom i svira gitaru u grupi s Tinom Rupčić. Lea Šarić, kći Sanje Doležal i Nenada Šarića, već je snimila jedan gospel, a u studiju s mamom i tatom Fosilima pjeva prateće vokale. Tin Dujmić na korak je do ulaska u glazbene vode.

– On sanja, čita, razmišlja i govori na četiri jezika. Veliko blago je u Tinu. Djeca su nam sazrela i počela se spajati – govori Rajko, koji bi rado vidio djecu Fosila okupljenu na pozornici.

Rajko naveliko radi na novom albumu. Teme pjesama bit će socijalno-ljubavne, poput “Milene”. O ljubavi piše istim žarom kao i kad je bio mladić, jer osim što mu na tom polju opet ruže cvjetaju, smatra da se sa 50 godina jednako može voljeti kao i sa 16.

– Debelo plaćam svoja iskustva. Sve što napišem moram i proživjeti, inače nije dobro. Zato se te pjesme i prenose s generacije na generaciju. Svi se u njima nađu, jer sve što se događa meni, događa se i drugim ljudima – kaže Rajko.

O pisanju razmišlja i ostatak benda, pa se uoči koncerta raspravljalo hoće li novu hit-autobiografiju ili tračeve 40-godišnjeg staža na estradi napisati Vladimir Kočiš Zec ili Marinko Colnago, te tako, šale se, ući u Klub književnika Vlatke Pokos, čiji su članovi i Simona Šajn, Ante Gotovac i Nives Celzijus. Strahuju da bi Marinko, poput Vlatke Pokos, odao sve tajne benda, a Zec se ne da nagovoriti, pa dogovor nije postignut.

Na koncertu u M. Soboti Novi fosili snimili su prvi CD uživo u 40 godina dugoj karijeri, DVD, i promovirali dvije iz serije od 10 novih pjesama. Jedan je zapis uživo već postojao na VHS-u, s koncerta u Lisinskom, na kojem je još svirao i pokojni Moka, no on je izgubljen. Novi CD i DVD radnog naslova ‘'Kad Bog sve zbroji'’, na kojem su Novi Fosili poput vremeplova spojili dugo vremensko razdoblje u kojem su njihovi hitovi nastajali, na tržištu će se pojaviti potkraj ljeta ili u rujnu.

Ključne riječi

Komentara 13

OD
odisej
02:24 28.06.2010.

Bila su to vremena puna pozitivnih emocija. Ljubav svuda oko nas. DOBRA STARA VREMENA , bez droge ,ubijanja i mrznje.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:59 27.06.2010.

Bolje da ljubi nego da pjeva ili komponira.

10
101lakeoswego
11:59 02.07.2010.

heheheheheheehe sve dobro napravio u zivotu osim praha i propusta na euroviziji, bila mu je vaznija svirka u njemackoj na zabavi od prisutnosti na euroviziji, nevjerojatno kakav gaf, drugi su bili lukaviji, pa su isli makar bili i zadnji, hehehehehhe,, ali da je bio maher svog zanata-da bio je, nazalost danas nemogu vise nista da napisu hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije