Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladen je briljirao

Sjećate li ga se? Naš legendarni brončani olimpijac natjecao se u 'Potjeri', nije se proslavio

Foto: HRT Screenshot
1/5
31.01.2024.
u 19:10

Ipak, u završnoj potjeri ostao je sam s drugim natjecateljem Goranom, a njih dvojica su uspjeli odgovoriti točno samo na sedam pitanja. S druge strane, Mladen je briljirao u ovoj epizodi.

Igor Boraska iz Splita bio je jedan od natjecatelja u večerašnjoj 'Potjeri'. Za ploču je došao četvrti, te je pokušao nadigrati lovca Mladena Vukorepu. što je na kraju i uspio.  Igor je inače diplomirani inženjer strojarstva i veslačka legenda, član slavnog brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneya i ovo mu nije prvi nastup na 'Potjeri'. Ipak, u završnoj potjeri ostao je sam s drugim natjecateljem Goranom, a njih dvojica su uspjeli odgovoriti točno samo na sedam pitanja. S druge strane, Mladen je briljirao u ovoj epizodi.  

 Igor se natjecao i u 'Milijunašu' 2021. godine. Pomoć džokera zatrebala mu je tada na šestom pitanju. Nije bio siguran da zna odgovor na pitanje jesu li se stanovnici talijanskog Taranta frenetičnim plesom liječili nakon ugriza štakora, škorpiona, zmije ili pauka. Odlučio je iskoristiti džoker "pola-pola" te odabrao točan odgovor i osvojio 2000 kuna

Nakon toga je zatražio pomoć znalaca jer nije znao  je li Mount Everest, Aconcagua, Mauna Kea ili Mont Blanc planina koja visinu ne duguje sudaru dviju tektonskih ploča. Pomogao mu je Josip koji mu je ponudio točan odgovor - Mauna Kea.
Uslijedilo je pitanje za 16.000 kuna.
 Igor je trebao odgovoriti čije je najpoznatije djelo sastavljeno od 317 soneta, 29 kancona, 9 setina, 7 balada i 4 madrigala.

VEZANI ČLANCI:

- Petrarca, najvjerojatnije, naglasio je džoker "zovi", a natjecatelj ga je poslušao. Riječ je, naime, o Kanconijeru, zbirci ljubavnih pjesama jednoga od najznačajnijih talijanskih pjesnika, Francesca Petrarce, poznatoj i pod nazivom Rasute rime. U idućoj emisiji, osvojio je 125 tisuća kuna

VIDEO Zvonimir Boban i Leonarda Lončar ponovno su zajedno: 'Jako smo sretni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije