Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA 2017.

Severina je Ekran dobila kao gošća Večernje škole

10.03.2018.
u 18:23

U želji da što bolje odgovorimo na kretanja medijske scene, te smo 2005. čitateljima ponudili najbolje u čak 18 raznih kategorija

Godine 2005. Hrvatska je imala tri nacionalne televizije koje su vodile oštru borbu za svakog gledatelja, a Ruža je na tu borbu odgovorila tako da se preimenovala u Večernjakov Ekran. Ekran je bio punopravni nasljednik Ruže koji je medijsku scenu raščlanio na najvažnije detalje.

Ekran je imao 18 kategorija

Tako je na velikoj fešti, koja je održana 19. veljače 2006. godine u zagrebačkom Boćarskom domu, a koju je Hrvatska televizija izravno prenosila na svojem Prvom programu, dodijeljeno čak 18 nagrada.

Čitatelji Večernjeg lista proglasili su Tomislava Jelinčića muškom TV osobom u informativnom i kulturnom programu, a Željko Pervan tu je titulu dobio za zabavni i sportski program. Njihove nagrađene kolegice bile su Ana Brdarić i Sanja Doležal, a Antonija Blaće osvojila je Ekran kao TV debitant 2005. godine.

Najbolja originalna TV emisija informativnog i kulturnog programa bio je Brisani prostor, a ona iz zabavnog, mozaičnog i sportskog programa Večernja škola. Večernja škola donijela je Ekran i Severini, i to u kategoriji najboljeg gostovanja u TV emisiji ili seriji.

Najbolja licencna emisija bio je kviz Tko želi biti milijunaš?, a najbolja serija Duga mračna noć. U glazbenim kategorijama nagrađeni su Natali Dizdar, Miroslav Škoro i grupa Colonia, dok su najboljim glumcima proglašeni Goran Višnjić i Ksenija Pajić. Najbolji film bio je “Oprosti za kung-fu” Ognjena Sviličića, dok je najbolji dokumentarni serijal bio “Hrvatsko podmorje” HTV-a.

Početak zabavljača nacije

Te smo godine dodijelili čak i nagradu za najbolju TV emisiju koja se emitira na lokalnoj TV postaji, a taj je Ekran otišao u ruke ekipe Opasnih veza s OTV-a.

Sama svečana dodjela ostat će zapamćena po spektakularnom dolasku Saše Tkalčevića. Prvi pobjednik Big Brothera na scenu se dovezao na motociklu, a uz voditelje svečane dodjele Večernjakovih Ekrana Krešimira Mišaka i Jelene Buljan zvijezda programa bio je tada još sasvim mladi komičar Mario Petreković, kojem je upravo posao na ovom showu bio prva velika stepenica u karijeri zabavljača nacije.

1/32

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Moodleen
Moodleen
19:01 10.03.2018.

Uz tolka stvarno vrijedna imena, u naslovu Severina. Kao gošća iz komšiluka dobila nagradu. Za kaj? Za promiskuitet?

AL
alf
22:32 10.03.2018.

Severina i Vecernji, vrh inteligencije ili je vrh prostitucije. Mislim da je ovo drugo, inteligencija nije potrebna u prostituciji.

DU
Deleted user
20:50 10.03.2018.

šok i nevjerica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije