Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretna i ispunjena

RTL-ova voditeljica posve iskreno: 'Ponovno sam zaljubljena, što je život bez ljubavi'

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/7
14.07.2019.
u 18:08

Jedno od zaštitnih lica RTL-a Danas otkriva kako joj je prošla prva godina na RTL-u, kakav je muškarac može osvojiti i zašto je ludo zaljubljena u ples

Prošle godine u ožujku Jelena Pajić upustila se u novu poslovnu pustolovinu i nakon godina provedenih na HRT-u postala je dio redakcije Informativnog programa RTL-a. Bio je to dobar potez RTL-a jer publika Jelenu obožava.

Godinu dana nakon ove odluke Jelena nam kaže kako se nije dugo premišljala o ovom transferu, a ovih godinu dana na novom radnom mjestu bilo je, kaže Jelena, dinamično. Osim o poslu, porazgovarali smo s Jelenom o ljubavi, njezinu prvom stanu, idealnom godišnjem i savršenom muškarcu...

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako ste s HRT-a prešli na RTL, što vas je najviše potaklo na promjenu radnog mjesta i jeste li se dugo premišljali oko ove odluke? 
Nisam dugo razmišljala. Sve se u tom trenutku posložilo i nije bilo dileme. Donijela sam odličnu odluku.

Kako ste se snašli u novoj sredini i kako biste ocijenili ovih godinu dana na RTL-u? 
S obzirom na to da sam došla iz drugačijeg formata, još uvijek upijam i učim od kolega. Gledam, slušam, pitam... Ova godina i nešto bila je izuzetno zanimljiva i dinamična, ponekad prilično stresna, ali i ispunjena divnim trenucima i divnim kolegama.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Iz jedne ležernije mozaične redakcije u kakvoj ste radili na HRT-u, sada plovite ozbiljnijim informativnim vodama, kako vam se sviđa informativa, je li prestroga za vaš ukus? 
Još na prethodnom poslu bilo je kolega koji su mi znali govoriti da bih bila odlična u informativnim emisijama. Možda su baš oni prizvali promjenu... Informativa je takva kakva jest; ne bi bilo primjereno išta drugo. Poslovno sam ozbiljna, a privatno... Oni koji me znaju, znaju koliko je to blizu ili daleko od tog poslovnog lica.

Kako vam se sviđa format središnje informativne emisije čije ste i vi zaštitno lice, što su prednosti RTL-a Danas u odnosu na druge središnje informativne emisije?
RTL Danas je odlična informativna emisija. Ima sve što treba – najvažnije vijesti i priče dana, posvećene novinare koji vole ono što rade, odličnu sliku. Pokrivamo sve važno što se dogodi, trudimo se naći najbolje goste i stručnjake, zanimljivosti iz zemlje i svijeta, ali i priče koje će inspirirati druge i pokazati da nije sve uvijek crno.

Kako izgledaju vaši radni dani, imate li neke rituale kojih se pridržavate prije odlaska na posao? 
Kava, kava i ništa bez kave :)
Jutro počinje tim mirišljavim crnim guštom. Ustajem i 2-3 sata prije nego što moram biti na poslu. Volim na miru, uz knjigu ili dobru glazbu, popiti prvu šalicu kave. Nakon toga može sve – gužva, stres, posao, privatne zavrzlame... Ali ništa prije kave.

Javljaju li vam se gledatelji s komentarima, ima li tajnih obožavatelje možda? 
Znam dobiti ili čuti komentare o sebi, kolegama ili emisiji, ali nije to često.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Kako ste se zaljubili u ples i koliko ste mu posvećeni? 
Uz neke prekide i pauze plešem od malena, od osnovne škole. Sada učim salsu. Tek sam dvije sezone odradila tako da imam još puno špinata za pojesti. Obožavam ples! Obožavam! Život bez plesa i glazbe ne bi imao smisla.

U kojim ste situacijama skloni spontanosti, a u kojim se situacijama držite pravila? 
Trudim se igrati po pravilima – na poslu, u prometu, u životu... A spontanost dođe u privatno vrijeme – s obitelji, prijateljima, u veselju i zafrkanciji.

Opterećuju li vas političko-društvene situacije u zemlji i mislite li da smo često u nekim situacijama previše pasivni kao narod? 
Definitivno smo prepasivni. Jako smo laki na obaraču i kritikama. O svemu imamo mišljenje. I vrlo lako ćemo kritizirati. Ali, kad treba zasukati rukave, primiti se posla, izići na izbore i slično, e onda već tražimo izlike. No imam dojam da se ipak stvari možda pomalo mijenjaju. Vjerujem da će biti bolje.

Jeste li riješili svoje stambeno pitanje, imate li sada svoj kutak? 
Imam svoje gnjezdašce, gajbu, svoj kutak svemira i mira. Svoje stambeno pitanje, doduše, službeno ću riješiti za 25 godina – kada otplatim kredit, ali da, recimo da sam riješila. Nemam te sreće pa da sam naslijedila kakav pašnjak ili šumu.  

Koji trenutak s terena vam je posebno drag, koja vam priča koju ste radili izmami osmijeh, a koji gaf biste voljeli zaboraviti? 
Uvijek se volim sjetiti snimanja s braćom Sinković kada su nas učili veslati i kada smo na kraju završili u Jarunu. Kolegi i meni nije bilo ni najmanje smiješno, ali Martin, Valent i cijela naša ekipa drapali su se od smijeha. Od gafova definitivno bih voljela zaboraviti jedan u kojem je prevoditeljica s kineskog za vrijeme prijevoda shvatila da ustvari ne razumije Kineza kojeg treba prevoditi i ostavila nas na cjedilu.

Vratili ste se s godišnjeg, jeste li napunili baterije i jeste li više zagovornik aktivnog ljetovanja ili ležanja pod borom s knjigom u ruci? 
Moj godišnji je izgledao ovako: kava, knjiga, klopa, plaža, kupanje, hlad, mjuza, vino. I onda ispočetka. Volim hedonizam, uživanje, laganiji ritam. Unatoč tome vidjela sam dobar dio Pelješca, uživala u prekrasnim plažama i krajoliku, kušala domaće specijalitete, bila na dva koncerta i plesala dva dana na festivalu salse u Šibeniku. Dakle, odmor je bio aktivno hedonistički.

Osim planova na poslovnom planu, ima li kakvih promjena na ljubavnom planu, jeste li zaljubljeni? 
Ponovno sam zaljubljena! U život, prijatelje, drage ljude koji mi čine život ljepšim, glazbu, ples, knjige, filmove, hranu... U puno toga. Što bi bio život bez ljubavi?!

Kakav muškarac može osvojiti Jelenu Pajić? 
Sve što napišem pada u vodu u stvarnosti jer jednostavno mora biti kemije i razumijevanja, a u tom slučaju može biti crn, plav ili zelen. Moramo se moći smijati zajedno, ozbiljno razgovarati i uživati u društvu onog drugog. A taj spoj je rijedak i ne događa se često i time je toliko više dragocjen. Priželjkujem si takvo što, ali za sada je to samo želja.

Jeste li ikada prvi prišli dečku? 
Jesam. I više nego jednom. Nisam sramežljiva. Ako mi se netko sviđa, nije mi to problem reći.

Tko su najvažnije osobe u vašem životu i možete li im povjeriti sve? 
Obitelj bez koje ne mogu i prijatelji bez kojih ne želim. Oni su sve – bezuvjetna ljubav i podrška bez koje ne bih mogla.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Da možete birati jedan lik iz književnosti i da možete postati ta osoba, tko bi to bio? 
E sad ste me ulovili... Nemam pojma. Upravo sam dovršila Tomićevo “Čudo u Poskokovoj dragi” i krenula s Brešanovom “Državom božjom 2053.”. Ali lik, zaista ne znam. Nemam neki omiljeni. Da smo u filmskom svijetu, e onda bih birala nešto s krilima ili čarobnim štapićem.

Za deset-petnaest godina gdje biste voljeli biti i što biste voljeli raditi?
Voljela bih biti RTL-ov dopisnik s Visa. Ali psssst... Kad osmislim dobru kampanju i predstavim to šefovima, ne sumnjam da krećemo u realizaciju.

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame TV-a. 

Ključne riječi

Komentara 25

PR
prajdali100
21:36 14.07.2019.

" Informativni program" RTL je dno dna- talog.I dotična participira u njegovom stvaranju i prezentiranju.

ZA
zagi101
22:42 14.07.2019.

pa nebu loše govorila o poslodavcu, sve je super a za god dana cipela. tak rade na rtl.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
06:45 15.07.2019.

Nema gore televizije od HRT koja propagira ustaštvo.Zato i pljujete po RTL-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije