Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN BOGDAN

Razdvojenost naroda na Balkanu umjetno je napravljena

Goran Bogdan
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
29.08.2018.
u 09:16

Jedno su službena priopćenja, a drugo su osjećaji naroda. Kad politika zapadne u neki problem, odmah se uhvate za "neprijatelja" preko granice i time se rješava sve, ali sve je to kratkog daha i to je kupnja političkih bodova, kazao je Bogdan

Hrvatski glumac Goran Bogdan ovih je dana nagrađen na festivalu u Nišu, gdje je publiku oduševio u filmu "Agape". Glumac trenutačno snima u Beogradu s redateljem Srđanom Golubovićem, a uskoro će snimati i drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom". U razgovoru za Kurir rekao je nešto više o filmu "Agape", ali i o suradnji s glumcima i redateljima iz Srbije.

– Umjetnost razbija barijere koje siju službene politike država na Balkanu. Ta razdvojenost naroda umjetno je napravljena. U javnosti vlada neka nacionalna različitost, ali vrijeme će pokazati da to nije realno. Jedno su službena priopćenja, a drugo su osjećaji naroda. Kada politika zapadne u neki problem, odmah se uhvate za "neprijatelja" preko granice i time se rješava sve, ali sve je to kratkog daha i to je kupnja političkih bodova.

Vrijeme će pokazati da dobre stvari gravitiraju jedne prema drugima. Bez obzira na raslojavanje, razjedinjavanje, dobri umjetnici naći će se na dobrim projektima, bez obzira na sve – kazao je Bogdan i dodao da u Beogradu snima već osam godina i tamo se osjeća kao kod kuće. 

Goran Bogdan
1/20
Ključne riječi

Komentara 37

AR
Artukovic
09:46 29.08.2018.

Ovo je mogao izjaviti samo glupan.....Pitao bi ga da je njemu ubijen otac,mater,brat ili sestra jer mu to umjetno.Smradonja balavi..

Avatar prahrvat
prahrvat
09:39 29.08.2018.

izjava za antologiju neukosti. čak bi se i među lovcima-sakupljačima moglo govoriti o umjetnim granicama, a nakon agrikulturalne revolucije......... svašta

DA
dalibla
09:53 29.08.2018.

Halo večernjakovci,di pronalazite sve ove pametnjakoviće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije