Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tu je moj dom'

Princ Harry napokon priznao što misli o Britaniji: 'Meghan i ja smo natjerani na odlazak'

Foto: Reuters/Pixsell
1/38
10.12.2023.
u 16:30

Princ Harry napokon je priznao da Ujedinjeno Kraljevstvo smatra i dalje svojim domom, a mi smo se prisjetili razloga zašto ju je trebao napustiti.

Unatoč tome što više ne živi u Velikoj Britaniji, princ Harry još uvijek je smatra svojim domom. Naime, Harry se 2020. sa suprugom Meghan Markle preselio u Kaliforniju kako bi okrenuli novu stranicu u svom životu. - Ujedinjeno Kraljevstvo je moj dom - napisao je vojvoda od Sussexa u pisanoj izjavi pripremljenoj za njegov pravni spor protiv Ministarstva unutarnjih poslova zbog promjene njegovih sigurnosnih mjera prilikom posjeta Britaniji, prenosi Daily Mail. 

- Ujedinjeno Kraljevstvo je središnje mjesto u baštini moje djece i mjesto za koje želim da se osjećaju kao kod kuće jednako kao i na mjestu gdje trenutno žive u SAD-u. To se ne može dogoditi ako ih nije moguće zaštititi dok su na tlu Ujedinjenog Kraljevstva - priznao je Harry koji je rekao i to da je svoju suprugu doveo u opasnost, a sebe u 'štetu' ako im se ne pruži odgovarajuća zaštita. 
Princ je također iznio tvrdnju da su on i Meghan izbačeni iz Ujedinjenog Kraljevstva. - Bilo je to s velikom tugom za oboje što smo se moja žena i ja osjećali prisiljeni povući se iz ove uloge i otići iz zemlje 2020. - kazao je iskreno.

Harry je ranije učinio sve kako bi izgledalo da je njegov i suprugin odlazak iz kraljevskog života odluka koju su donijeli zajedno, ali im je ona na kraju bila nametnuta. - Odluku koju sam donio da se moja supruga i ja povučemo nije odluka koju sam donio olako - priznao je princ na jednom humanitarnom događaju u Londonu. - Bilo je to toliko mjeseci razgovora nakon toliko godina izazova. I znam da nisam uvijek odlučivao kako treba, ali što se ovoga tiče, stvarno nije postojala druga opcija - dodao je Harry. Kraljevski stručnjak Omid Scobie otkrio je tada da Harry i Markle možda ne bi napravili taj izbor da se član obitelji zauzeo za njih. 

VEZANI ČLANCI:


Stručnjak je rekao da je u ožujku 2020. par smatrao da odlazak iz Ujedinjenog Kraljevstva nije potreban, ali su bili prisiljeni na takvu odluku nakon što su bili prepušteni sami sebi u nemogućim okolnostima, čak i tijekom njezine trudnoće. - Razumijemo njihovu želju da zauzmu drugačiji pristup, ali ovo su komplicirana pitanja za koja će trebati vremena da se riješe - kazali su u priopćenju 2020. iz Buckinghamske palače te su tvrdili da su stariji članovi kraljevske obitelji bili zaslijepljeni odlaskom Harryja i Meghan Markle. Oni dvoje kasnije su i službeno podnijeli ostavke na sve kraljevske dužnosti u veljači 2021. godine. 

Tada je sve zaprepastila činjenica da je kralj Charles III. odlučio iseliti Harryja i Markle iz Frogmorea Cottagea kako bi kraljevsko imanje dao princu Andrewu. Oduzeto im je i osiguranje zato što više nisu bili članovi kraljevske obitelji. U peticiji iz siječnja 2022. Harry je govorio da je njegova obitelj bila izložena dobro dokumentiranim neonacističkim i ekstremističkim prijetnjama te se ponudio sam platiti troškove osiguranja kako ne bi utjecao na britanske porezne obveznike. 

VIDEO Nepoznati detalje iz života Olivera Dragojevića: Sestre su mu preminule prije nego se rodio

Komentara 2

MA
marcellus
20:50 10.12.2023.

bu, kme

Avatar razmaknica
razmaknica
19:17 10.12.2023.

Odakle si odakle mi je i žena....papučar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije