Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio je važnu osobu

Poznati glazbenik prvi put progovorio o obiteljskoj tragediji: 'Srušila se kraj groba dok su joj spuštali oca'

Foto: profimedia
1/6
22.09.2022.
u 20:10

Prisjetimo se, ranije ove godine Vox je dao intervju u kojem je rekao kako je u jednoj francuskoj kapelici tražio oprost od svog pokojnog oca za način na koji se ponašao prema njemu nakon majčine smrti.

Legendarni irski glazbenik Bono Vox (62), pravog imena Paul David Hewson, kao dječak u dobi od 14 godina izgubio je majku, a o toj obiteljskoj tragediji nerado govori. I ne samo to, o tom događaju nikada do sada nije pričao javno, no čini se kako je odlučio da je vrijeme pustiti neke osjećani vani pa je u svojim memoarima "Surrender: 40 Songs, One Story" rekao kako on i njegov stariji brat Norman imaju vrlo malo uspomena na majku Iris te da su se trudili izbjeći bol koju su osjećali zbog gubitka.

Majka im je preminula u rujnu 1974. godine i to samo nekoliko dana nakon što je doživjela moždani udar na očevu sprovodu.

"Bojim se da je bilo gore od toga i da smo se rijetko ponovno sjetili nje. Bili smo trojica Iraca i izbjegavali smo bol za koju smo znali da ćemo je osjećati ako ćemo pričati i misliti o njoj", priznao je Bono.

A opisao je i događaj s djedova sprovoda kada je vidio oca kako kroz gomilu okupljenih nosi majku u naručju.

"Žurio se da je odvede u bolnicu. Srušila se kraj groba dok su njezinog vlastitog oca spuštali u zemlju", prisjetio se.

Samo tri dana kasnije on i brat dovedeni su u bolnicu da se oproste od nje, a njihov život otada je bio obilježen melankolijom, misterijem i melodramom.

A prisjetimo se, ranije ove godine Vox je dao intervju za Desert Island Discs u kojem je rekao kako je u jednoj francuskoj kapelici tražio oprost od svog pokojnog oca za način na koji se ponašao prema njemu nakon majčine smrti.

"Ispričao sam se ocu u maloj kapelici u Francuskoj nakon što je preminuo. Otišao sam tamo kada nije bilo nikoga i zapalio sam svijeću. Kleknuo sam na koljena i samo sam rekao 'Gledaj, žao mi je što nisam bio tu za tebe. Puno si prošao, molim te, oprosti mi.' Imao sam kompliciran odnos s Bobom. Siguran sam da je sa mnom bilo teško nositi se i osjećam se kao da nisam bio uz njega na način na koji sam trebao biti", otkrio je tada. 

VIDEO Alen Vitasović otvoreno o supruzi, alkoholu, estradi: To što naša djeca slušaju, ja nemam komentara

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:45 22.09.2022.

O majčinoj smrti, i njenom pogrebu, govori u U2-ovoj pjesmi - "Tomorrow" ("October", 1981.). Fantastična stvar, glazbeno i tekstualno. Također i izvedbeno, kako sa strane cijelog benda, tako i s Bonove strane. Jako ekspresivan/izražajan, snažan i emotivan u svojoj izvedbi. Bono. Posebno u toj pjesmi. Sve tri, odnosno, četiri, spomenute komponente su, konkretno u toj pjesmi, savršeno (po)složene. Također, i cijeli album je odličan.

AL
altruist
07:00 23.09.2022.

U2 - irska Crvena jabuka.

PO
poluvodič
08:32 23.09.2022.

Jedan od najprecjenjenijih bendova ikada. Imaju možda 3-4 dobre pjesme, sve ostalo je na razini Crvene Jabuke, kako reče altruist gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije