Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Pamela Anderson skoro izazvala tučnjavu u parlamentu

 Pamela Anderson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
20.01.2016.
u 09:21

Fotografi i kamermani zamalo su se potukli u naguravanju za bolja mjesta u dvorani. Oko 25 ih je ostalo ispred vrata jer unutra nije bilo dovoljno mjesta.

Slavna glumica i fotomodel Pamela Anderson izazvala je pravu pomutnju, a zamalo i tučnjavu u francuskom parlamentu kada su novinari nahrupili na njezinu tiskovnu konferenciju posvećenu nastojanju da se zabrani šopanje gusaka.

Fotografi i kamermani zamalo su se potukli u naguravanju za bolja mjesta u dvorani. Oko 25 ih je ostalo ispred vrata jer unutra nije bilo dovoljno mjesta.

Pamelu Anderson, rođenjem Kanađanku, obožavatelji pamte po ulozi u Baywatchu, rekordnih 14 duplerica Playboya, kućnoj pornografiji, ali i dugogodišnjem gorljivom angažmanu u organizaciji za zaštitu prava životinja PETA.

Zato su je i Zaklada Brigitte Bardot i zastupnica stranke Europa Ekologija Zeleni (EELV) Laurence Abeille pozvali da im pomogne u usvajanju zakona protiv šopanja gusaka.

– Kao Kanađanka stidim se zbog brutalnog ubijanja mladunčadi tuljana i zato imam empatiju za mnoge Francuze koji osjećaju stid i tugu zbog patnje tih gusaka – rekla je Anderson.

Od guščje se jetre proizvodi pašteta koja za Francuze predstavlja nacionalno blago. I patke i guske u Francuskoj se uzgajaju prije svega zbog jetre.

U Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj i Poljskoj zakonom protiv okrutnosti nad životinjama zabranjeno je šopati guske, a u Francuskoj ne samo da je dopušteno, već je i zaštićeno na najvišoj političkoj razini.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Prije Božića 2005., pariški je parlament uz potporu svih stranaka čuvenu "foie gras", tradicionalnu paštetu od jetre šopanih gusaka ili pataka, uvrstio na popis francuskoga kulturnog blaga.

Međunarodne i nacionalne udruge aktivista koji se bore za zaštitu životinja bespomoćne su. Bez obzira na pomoć bivše zvijezde Baywatcha, zakon nema nikakve šanse proći u parlamentu jer mu se protive gotovo sve stranke.

Francuska godišnje proizvede 20.000 tona guščje jetre i izvozi je u mnoge zemlje, najviše u Japan, Španjolsku i Belgiju.

>>Evo što će Pamela Anderson raditi u francuskom parlamentu

>>Pamela Anderson razvodi se drugi put od Ricka Salomona

Komentara 4

CO
Coco
09:28 20.01.2016.

Bravo Pamela👍✌

PO
POBROZDS
14:17 20.01.2016.

slavna glumica? hahahhahah

DU
Deleted user
09:44 20.01.2016.

Svi luduju za bakom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije