Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. ROĐENDAN VEČERNJAKOVE RUŽE

Ove emotivne trenutke s Večernjakove ruže nećemo nikada zaboraviti: Ovacije publike za Kušeca i Mlakara

Zagreb: Sve?ana dodjela Ve?ernjakove ruže, medijskih nagrada za 2017.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/25
22.03.2024.
u 13:06

Jedan od najdužih aplauza u povijesti dodjele prve i najstarije medijske nagrade u Hrvatskoj dobili su doajeni radijskog i televizijskog novinarstva

O svečanoj dodjeli jubilarne 30. Večernjakove ruže koja će se održati večeras u zagrebačkom HNK sigurno će se govoriti još danima, baš kao što se danima pričalo o dodjeli Večernjakove ruže za 2017. godinu kada je publika gromoglasnim pljeskom i ovacijama pratila Mladena Kušeca dok je koračao prema pozornici HNK kako bi primio Ružu u kategoriji radijske osobe godine. 

– Teško je opisati kakav je osjećaj primiti Ružu, možda ga je najbolje opisati kao drhtav jer se doslovno tresem – izrekao je tada 80-godišnji HRT-ov doajen Mladen Kušec, uz čije su radijske i televizijske emisije poput "Tonkica Palonkica frr..." i "Patuljci pojma nemaju" stasale generacije djece. – Ovo više nikada neću doživjeti. Želio sam Ružu, ali nisam mislio da ću je osvojiti. Osjećam se kao dijete, kao jedan od 3000 mojih malih prijatelja. Zahvalan sam svojem HRT-u i svim urednicima. I za kraj, odrasli ljudi pojma nemaju što sve djeca u svoja srca spremaju – rekao je Kušec, koji nas je, nažalost, napustio prije četiri godine, primajući nagradu, a publika mu je podarila jedan od najduljih aplauza u povijesti ove dodjele. Slično se dogodilo i godinu dana kasnije kada smo televizijskog doajena Olivera Mlakara iznenadili dodijelivši mu Ružu za životno djelo.

Dug pljesak odzvanjao je zagrebačkim HNK, a skromni televizijski voditelj priznao je kako nije očekivao da će dobiti ovu Ružu kojom je upotpunio svoj bogati buket Večernjakovih ruža. – Mislim da su i neki drugi zaslužili Ružu za životno djelo, ali nije mi žao – rekao nam je Oliver koji je 1994. godine na prvoj dodjeli Večernjakove ruže osvojio ovu nagradu kao najbolji voditelj. – Sjećam se prve dodjele Ruže i golemog uzbuđenja, a nakon toga došle su i druge Ruže i sada imam cijeli mali ružičnjak i to mi je drago. Ova Ruža u mom će ružičnjaku imati posebno mjesto – rekao nam je tada Oliver. 

Te godine u povodu 25. godišnjice Večernjakove ruže dodijelili smo i ružu zlatnog sjaja divi svemirskog glasa Josipi Lisac.
Na samoj dodjeli Josipa je uz grupu Hladno pivo otpjevala remake njihove pjesme "Soundtrack za moj život", a u trenutku primanja svoje unikatne ruže vidno je bila pod dojmom. – Rekao sam Josipi da će joj krenuti kad krene surađivati s nama – našalio se Mile Kekin koji je glazbenoj divi uručio nagradu. Nakon što je doznala da je prva dobitnica "Zlatne ruže" u povijesti, glazbenica se našalila kako će sad svi komentirati da ju je dobila preko veze i zbog Hladnog piva.

 

Dodjelu 28. Večernjakove ruže pamtit ćemo po emocijama koje glumica Mirjana Bohanec-Vidović nije mogla sakriti kada su prezenteri pročitali njezino ime kao dobitničko u kategoriji glumačkog ostvarenja godine.  Ona je svoju statuu zaslužila sjajnom ulogom Ane Šafranek u seriji "Dnevnik velikog Perice" koja se radnjom nastavlja na kultni film. Jedina članica originalne postave filma revitalizirala je staru slavu Ane Šafranek te svojom glumačkom karizmom i povratkom na televizijske ekrane oduševila gledatelje. – Nisam uopće mislila da ću to ja dobiti, nekako sam željela da to dobije netko od mladih, moj Perica. Mi se dopisujemo inače i šaljemo poruke – moj sinek Perica. Hvala puno i vama i Večernjem listu koji je sjajan, a ja sam odavno preplaćena na Večernji – rekla nam je slavna glumica koju je cijeli HNK ispratio dugim pljeskom nakon što je primila Večernjakovu ružu. 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:56 22.03.2024.

O, Kušec, još je živ taj talentirani mladac. Njega sam skroz zaboravio.

DO
doktorica
13:36 22.03.2024.

to su jedina dvojica poštenih i sposobnih,ostalima velika 0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije