Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči sprovoda kraljice

Novinarka Večernjeg lista uživo iz Londona: Grad je paraliziran, na ulicama će biti milijun ljudi

Foto: Martina Strukić
1/26
18.09.2022.
u 12:54

Novinarka Večernjeg lista Martina Strukić javila se iz Londona dan uoči sprovoda kraljice Elizabete.

Večernjakova novinarka Martina Strukić javila se iz Londona gdje će sutra prisustvovati pogrebu kraljice Elizabete. Trenutno se nalazi ispred Westminster Halla gdje se nalazi lijes kraljice Elizabete i gdje joj već nekoliko dana velik broj ljudi dolazi odati počast.

- U Londonu je danas velika gužva te je jako puno policije, a većina građana iskoristila je posljednju priliku da se oprosti od kraljice - opisala nam je Martina te dodala da se građani kraljici mogu odati počast do 6:30 sati sutra kada počinju pripreme za sprovod.

- Službena povorka počinje u 9 sati po londonskom vremenu, a u podne po našem vremenu će početi služba za kraljicu u Westminsterskoj opatiji - rekla je Strukić te dodala da će služba za kraljicu završiti dvominutnom šutnjom te da neće letjeti ni avioni iznad grada kako se ne bi narušila tišina. Nakon toga kraljičin lijes u svečanoj povorci putuje u Buckinghamsku palaču. U povorci će biti kraljevska obitelj, a princu Harryju na kraljevu molbu dopušteno je do nosi vojnu uniformu iako više nije radni član kraljevske obitelji. 

Foto: Martina Strukić

Dužnosnici svih zemalja pristižu na kraljičin sprovod, a neki su stigli već i jučer poput američkog predsjednika Joea Bidena.

- Njemu je jedinom dozvoljeno da na samu misu dođe u svom oklopnom vozilu, koje se kolokvijalno zove 'Zvijer'. Dok će svi drugi državnici, uključujući hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i njegovu suprugu Sanju Musić Milanović, biti će prevezeni do Westminsterske opatije autobusima - ispričala je novinarka Večernjeg lista.

Strukić je otkrila i da je London već u pripremama za sutrašnji dan, kada je zakazan državni sprovod najdugovječnije vladarice Velike Britanije.

Foto: Reuters/Pixsell

- Grad je već prometno paraliziran. Većina cesta je već sad zatvorena, a sutra će kretanje biti omogućeno samo pješacima i to određenim rutama - kazala je te dodala da s obzirom ne velik interes građana, očekuje se da će sutra na ulicama Londona biti oko milijun ljudi.

Zbog toga je promijenjena i ruta kojom će se kretati povorka. Kraljica će na svoje posljednje počivalište biti prevezena lokalnim cestama, a ne autoputom kako je prvo bilo predviđeno. Time će se omogućiti svim građanima koji se nisu stigli oprostiti od nje, da to učine.

- Očekuje se da će sutra u Westminsterskoj opatiji biti oko 2000 visokih uzvanika, koliko je i sjedećih mjesta te da će Westminsterska opatija, koja ima kapacitet od 8000 mjesta, biti puna - ispričala je Martina.

VIDEO Diana je satima u suzama čekala ispred odaja kraljice Elizabete, a kraljica je uvijek isto reagirala

Ključne riječi

Komentara 11

VI
Vivian
13:32 18.09.2022.

Sudeci prema medijima u Hrvatskoj, ispada da je to i krljica nekih na ovim prostorima.

ZA
zagabria7
13:35 18.09.2022.

Jbt ovo je ko u Sjevernoj Koreji, mora da je Kim učio od njih o kultu ličnosti. Englezi su nacija u slobodnom padu, ostale su im samo nakinđurene uniforme bez sadržaja i podloge

MK
Mkukicka
13:30 18.09.2022.

Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije