Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar na Euroviziju

Nenad Ninčević: Bio je ovo vrlo zreo nastup Leta 3, sa zrelom porukom i to bismo trebali uvijek forsirati

Split: Glazbenik Neno Nin?evi?
Foto: IVC
1/8
10.05.2023.
u 11:32

Ninčević kaže kako je odlazak Leta 3 u finale Eurovizije sasvim zaslužen i vjeruje kako će u subotu u finalu ostvariti visoki plasman

Skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević komentirao nam je nastup grupe Let 3 u polufinalu Eurovizije održanom sinoć u Liverpoolu, gdje su naši predstavnici s pjesmom "Mama ŠČ" izborili odlazak u finale koje će se održati 13. svibnja, u subotu. 

– Totalno zaslužen odlazak u finale. Gledajući druge nastupe u polufinalu, Let 3 mi je bio najinteresantniji, pustimo sad na stranu nečiju pjevačku virtuoznost ili nevirtuoznost, to je generalno bio vrlo zreo nastup i pjesma sa zrelom porukom i to bismo trebali uvijek forsirati; da pjesma ima glavu i rep i poruku, da se ne utopi u sivilu. Karakteristika hita je uvijek da je drukčiji od ostalih i to je formula oduvijek. Definitivno je Let 3 ovo zaslužio, možemo mi sad pričati o njihovoj orijentaciji lijevoj ili desnoj, ovoj i onoj, ali ovo su zaslužili i meni je to odlično. Mislim da glazba ne smije imati nikakvu orijentaciju. Jako sam zadovoljan njihovim nastupom i ponosan sam – rekao nam je Ninčević. Otkrio nam je i kakav rezultat očekuje za Hrvatsku u finalu u kojem nismo nastupali zadnjih šest godina.

– Jednako visoko plasirano vidim ih u finalu, bez obzira na to što se sad spominje nekakav pad na kladionici, to se nikada ne zna, to je samo nečija pretpostavka koliko daleko bi nešto moglo dobaciti. Definitivno su na pozornici u Liverpoolu ostavili trag. Kad vidim sve ostale pjesme, bilo je tu simpatičnih pjesama, ali mi smo bili drukčiji od svih. Možemo to usporediti s Talijanima koji su pobijedili prije dvije godine. Oni isto nisu imali pjesmurinu, nije to neka WOW pjesma, ali generalno kad pogledate, u te tri minute osvojili su publiku i došli su tamo spremni, baš kao i Let 3 – kaže Ninčević i nastavlja objašnjavati:

– Nemaju najbolji pjevači najbolje hitove, onda bi svi tenori zapravo bili najveće zvijezde i rock i pop glazbe jer oni imaju najelastičnije glasove i mogu doseći najveće tonalitete, ali to nije tako jer kod publike vrijedi pravilo: pokloni se i počni i u tri minute me zainteresiraj. Kad uspoređujemo našu pjesmu i Srbiju koja je također prošla, mi smo od njih deset svjetlosnih godina po hitovitosti. Meni je naš uspjeh odlična stvar, svaka čast HRT-u i Letu 3 i mislim da u finalu konkuriraju za visoku poziciju. 

Split: Glazbenik Neno Nin?evi?
1/31

Komentara 9

AN
AntePortas9
12:51 10.05.2023.

Ovo nema veze sa glazbom...

ST
StariSokol
12:05 10.05.2023.

Moj Nenade sa forsiranjem ovako nečega, stvarno si se pogubio. Mogao si samo pohvaliti ali da nam to bude "zvijezda vodilja"! jadno

PA
pan-am
12:26 10.05.2023.

Ljudi tko misli da je ovo dobra muzika nije slušao muziku 80s. Pa strana i domaća muzika je završetkom 80s šrot . Ajde nek mi netko veli 5 bendova u zadnjih 30 godina koji su ostavili neki trag u muzici i koji nemaju bar 2.obrade i 5.dueta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije