Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TBF

Neće nam presuditi obitelj i žene

TBF
Foto: VL
1/4
24.07.2010.
u 20:02

Dečki su u naponu stvaralaštva, a poslije promocije albuma brčkat će se na splitskim plažama s gumenim patkicama i svojim boljim polovicama

Kada su se 1994. splitski hip-hoperi pod imenom TBF popeli na glazbenu pozornicu, odmah su uskladili toplomjere s publikom koju još uvijek znaju dobro zapaliti na svakom koncertu. Zadnji studijski album “Galerija Tutnplok“ izdali su 2007., a kako im obožavatelji ne bi umrli od žeđi iščekujući novi album, prošle su godine u klubu Močvara snimili live verzije starih hitova koje ćete na policama prodavaonica CD-a pronaći pod neobičnim imenom “Perpetuum fritule”.

Sudbina Beatlesa?

– Naziv je nastao u transu, tijekom vožnje u kombiju kojem je pridonio vrtlog duhanskog dima i toplinski udar i u jednom nam je trenutku sinulo: perpetuum fritule – pokušao je objasniti Saša Antić, član benda u čijoj glavi nastaju gotovo svi maštoviti tekstovi ovog benda. Naše sumnje kako su prvi live album objavili jer im je možda ponestalo inspiracije za nove stvari, odmah je odbacio.

– Više od dvije godine sviramo unplugged, malo smo se zaigrali s instrumentima, promijenili aranžmane i skužili kako ljudi uživaju u takvu zvuku jednako kao i kad stvari sviramo električno, a i nama je bio veliki gušt pa smo zato u Močvari odlučili snimiti live – kaže Saša koji je nedavno pustio obiteljske korijene jer mu je supruga Ivana prije dva mjeseca rodila sina Igora. I Mladen Badovinac prati Sašine stope i već neko vrijeme živi s djevojkom Milenom Blažanović, no dečki se ne boje sudbine Beatlesa kojima su pomutnju u redove unijele baš žene.

– To je jedan prirodan proces, život koji teče i mi uopće ne funkcioniramo po tim kategorijama – tvrdi Saša koji će nakon što bend završi s promocijom “Perpetuum fritula” osvježenje potražiti na splitskoj plaži Bačvice, a otkrio nam je i parolu kojom bi turiste privukao na našu obalu: “Dođite u našu luku i potrošite dolare”. Ni Mladen Badovinac neće na odmor dalje od svog Splita, brčkat će se na plaži Kaćuni, a imat će i neobično društvo.

– Na plažu idem sa svojom žutom gumenom patkicom, a kako iz kuće ne izlazim prije 18 sati jer čekam da UV-zrake postanu manje opasne, ne mažem se nikakvim kremicama za sunčanje – kaže Mladen.

Nima Splita do Splita

Dečki su jučer u Rijeci imali promociju live albuma u Dallasovu dućanu, imaju još nekoliko svirki i nastupa sa ZKM-ovom predstavom “Garaža” u kojoj glume, a nakon toga noge će “potoćati” u more i odmarati sa svojim ljepšim i boljim polovicama.

Ključne riječi
TBF

Komentara 2

AU
autoritet
00:22 25.07.2010.

daroviti su, nema kaj previše commie angažirani za moj ukus, doduše, al neka im

TO
Tot
11:11 25.07.2010.

o ne novi album a tako su dosadni,a treba baciti radio kroz prozor.... loše,loše,loše....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije