Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Na dodjelu sa sobom vodim mamu

16.08.2015., Zagreb - U studiju Katran traje snimanje serije Horvatovi. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Photo: Anto Magzan/PIXSELL
02.03.2016.
u 10:00

Glumac Goran Navojec kaže da se nije poistovjećivao s likom iz "Horvatovih" jer on je bio Štef, a Toma Cruisea i Benicija Del Tora pamti po profesionanosti

Legendarnog glumca Gorana Navojca gledali smo u brojnim serijama, ali tek su mu “Horvatovi” donijeli nominaciju za tv glumačko ostvarenje godine.

Koliko ste se poistovjetili s likom kojeg u toj seriji igrate?

Nije bilo potrebe za poistovjećivanjem. Ja sam doista bio Štef Horvat.

Koliko vam znače nagrade?

Bogdan Diklić u knjizi “O glumi bez glume” kaže: Ako ti nagrade ništa ne znače to znači da nisi dobio ni jednu. Sve je rekao.

U “Horvatovima” glumite s bratom Bojanom Navojcem. I tko je na kraju bolji glumac?

Pa na kraju je bolji moj brat, a ja sam bolji na početku, a ponekad je i obrnuto.

U kojem trenutku karijere ste shvatili da regija nije dovoljna i da morate nabaviti agenta za inozemno tržište?

U momentu kad su banke podigle kamatu za kredit.

Glumili ste u norveškome filmu “Po redu nestajanja”, seriji BBC-a “Game”, NBC-a “Crossing lines”, u blockbusteru “Nemoguća misija 4”... Radili s Benicijem Del Torrom i Tomom Cruiseom. Po čemu ih pamtite?

Jedan je zvijezda blockbustera, a drugi oskarovac i bila je čast raditi s njima, a za obojicu je zajednički nazivnik vrhunski profesionalizam i apsolutna predanost.

Kada ćete prestati biti slobodnjak i prihvatiti angažman u kazalištu?

Kad banke smanje kamate.

Kažete da u gradiću Face (facebook) nikada niste bili, a mail čitate isključivo “u samoobrani”...mijenjate li stav prema tehnologiji?

Te promjene su spore, bolne i rezultati se ne naziru brzo, otprilike kao i reforme koje bi se trebale provesti u našoj državi.

Pokazuje li vaš sin glumački talent?

Apsolutno. Pogotovo kod izbjegavanja voća i povrća i pretjeranog unosa slatkiša. Tu je u stanju odigrati sve od grčkih drama do Brechtovog kazališta s pjevanjem i satiričkog odnosa prema društvu.

Je li vaš bend Karne još aktivan?

Aktivan i politički aktualan što dokazuje prvi album “Diktatura amatera”. Čine ga jedan svjetski scenarist, tri doktora i tri glumca. Sastav varira jer nikada ne mogu doći svi, a dosta je važno da imamo kvorum da bi izveli svoju umjetnost. Jedino nema Miraja Grbića koji je u Americi, ali i dalje je član. On i Goran Višnjić ponekad se nađu pa vježbaju sviranje gitare. Tako da tko zna, možda uz Grbića dobijemo još jednog dopisnog člana iz Amerike.

I jeste li potvrdili istinitost tvrdnje da žene vole rokere u srednjim godinama?

Budući smo svi po kilaži ispali iz mladenačkih gabarita, glazba nam je ponovno donijela to da nas se ne promatra kao ljude nego kao seksualne objekte što nas naravno smeta jer mi smo ipak duhovna bića.

Koga ćete povesti na dodjelu Večernjakove ruže 18. ožujka?

Mislim da bi to najviše radovalo moju mamu.

>> Naš Skener je vrh novinarske oštrice

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
12:44 02.03.2016.

Iskreno, ovaj je fulao profesiju samo mu niko nema srca reći, brat mu je dobar glumac al ovaj veze sa glumom nema, eto.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije