Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRLO ČUDNE PLIME

'Na čudnijim plimama' – Deppov oproštaj od 'Pirata'?

kapetan Jack Sparrow
Disney
29.09.2009.
u 21:20

Navodno je Disney spreman Deppu platiti koliko god treba da ipak pristane četvrti put biti kapetan Jack Sparrow, ali ozbiljno razmišljaju da druga dva dijela trilogije budu s novim junakom.

Nakon odlaska Dicka Cooka iz Disneyja, Depp nije baš raspoložen nastaviti glumiti Jacka Sparrowa, makar je u svom rasporedu ostavio prostora za snimanje tog filma (ali ugovor nije potpisao). Oni koji ga poznaju kažu da je on itekako svjestan da drugi i treći film ipak nisu bili na razini prvog, a bez svog dobrog prijatelja Cooka kao čovjeka kojem može vjerovati, nije raspoložen obvezati se na još tri filma, budući da je sljedeći nastavak prvi planirani dio druge trilogije.

No, ako Disney zbilja uspije nagovoriti Deppa na još jednu piratsku plovidbu, ma koliko to stavljalo upitnik na kvalitetu petog i šestog filma, to bi mogla biti vrlo dobra vijest baš za film "Na čudnijim plimama".

Naime, u Powersovu romanu glavni lik Jack Shandy mladi je naivac koji silom prilika postaje pirat, više nalik onom što je Orlando Bloom glumio u prvom filmu nego onom što Jack Sparrow predstavlja kao iskusni morski razbojnik, a piratski kapetan Davies, koji kao mentor uvodi Shandyja među pirate (i pogiba tijekom radnje spašavajući Shandyju život) uloga je koja bi mnogo bolje pristajala Deppu.

Dakle, u Disneyju se mogu odlučiti za novoga mladog glumca koji bi onda kao Jack Shandy bio glavni lik petog i šestog filma, a Deppa bi bilo lakše nagovoriti na manju ulogu (da Jack Sparrow posluži kao Davies) nego da opet na svojim pijanim i našminkanim plećima nosi cijeli film.

U blogosferi su se već pojavili mnogi postovi u kojima se ljubitelji "Pirata s Kariba" i ljubitelji Powersova romana (a to su većinom isti ljudi) slažu da bi takvo rješenje bilo idealno, uz jednu ogradu koju svi spominju: nikako, zaboga nikako, ni pod milim Bogom, za Jacka Shandyja ne smije biti angažiran Shia LaBeouf.

I Robert Pattinson bi bio sasvim prihvatljiv, ili James Franco, Stuart Townsend, pa čak za nevolju i Zac Efron, samo ne "Indiana Junior".

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Maslova
10:53 30.09.2009.

Nisu Gusari Kariba nego Pirati s Kariba....zašto mijenjati već ustaljeni i općeprihvaćen naziv nakon 3 nastavka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije