Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA SERIJE "ZAKON I RED: ODJEL ZA ŽRTVE"

Mariska Hargitay: Titula misice vratila mi je samopouzdanje

Mariska Hargitay
17.10.2009.
u 11:22

Glavna ženska uloga u kriminalističkoj seriji “Zakon i red: Odjel za žrtve” 45-godišnjoj zvijezdi donijela je titulu najbolje plaćene TV glumice

Američka glumica Mariska Hargitay imala je svega tri godine kad je njezina majka, glumica i seks simbol 50-ih godina Jayne Mansfield poginula u prometnoj nesreći u blizini New Orleansa u Louisiani.

Na licu mjesta preminuli su i vozač i dečko holivudske zvijezde, dok su Mariska i njezina dva brata Miklós i Zoltán, koji su spavali na stražnjem sjedištu, prošli tek s lakšim ozljedama.

Iako se ne sjeća nesreće, junakinja serije “Zakon i red: Odjel za žrtve”, čiju devetu sezonu pratimo na Hrvatskoj televiziji, ističe kako joj je taj tragičan događaj obilježio život te da se u djetinjstvu često pitala bi li je majka napustila da je bila bolje dijete.

Odrastajući praćena osjećajem manje vrijednosti i ranjivosti koji je na nju ostavio prerani gubitak majke, Mariska je samopouzdanje počela stjecati tek sa 18 godina kad je pobijedila na izboru za Miss Beverly Hillsa, a njezina ljepota, koju je naslijedila od slavne mame, ne prolazi ni danas kad je glumica ušla u 46. godinu pa ju je časopis People u zadnje četiri godine triput uvrstio među sto najljepših ljudi na svijetu.

Prvu filmsku ulogu odigrala je 1985. u filmu “Ghoulies”, a zapaženije uloge imala je u filmovima “Leaving Las Vegas” iz 1995., “Lake Placid” iz 1999. i “Plain Truth” iz 2004. godine u kojem je tumačila odvjetnicu Ellie Harrison. No prepoznatljivost među širokom publikom donijela joj je uloga Olivije Benson u “Zakonu i redu” koju uspješno tumači već deset godina.

Za zahtjevnu ulogu detektivke koja rješava najteže zločine povezane sa seksualnim nasiljem, Hargitay je 2005. nagrađena Zlatnim globusom, a godinu dana kasnije i Emmyjem.

– Ponekad kad čitam scenarij pomislim: “Kriste! Dosta!” Katkad ne mogu spavati noću. Neki te scenariji jednostavno dotuku, ne možeš ih izbiti iz glave – otkrila je glumica koliko joj je posao ponekad uznemirujući, a kad joj je najteže okreće se svojim najdražim muškarcima, suprugu Peteru Hermannu i trogodišnjem sinu Augustu.

Oni su joj bili i najveća podrška kad je početkom 2009. završila na operaciji desnoga plućnog krila koje joj je kolabiralo nakon što je pala snimajući jednu kaskaderksu scenu u seriji, za koje nikad ne želi dublera. Mariska se u svibnju potpuno oporavila i vratila snimanju, ali i vođenju svoje dobrotvorne organizacije Joyful Heart Foundation koja pomaže žrtvama seksualnog i obiteljskog nasilja.

Čelnici bili spremni otpustiti glavne zvijezde
Obožavatelji serije “Zakon i red: Odjel za žrtve” s nevjericom su dočekali vijest da bi glavni protagonisti Mariska Hargitay i Christopher Meloni mogli napustiti seriju zbog traženja povišice koju im čelnici televizijske kuće NBC nisu htjeli dati.

No do najgoreg ipak nije došlo te Hargitay i Meloni, koji tumači detektiva Elliota Stablera, nastavljaju glumiti i u 11. sezoni koja se trenutačno snima u New Yorku. Nije poznato koliki iznos stoji u njihovim novim ugovorima, no dosad su za svoje uloge članova elitne jedinice newyorških detektiva dobivali 385 tisuća dolara po epizodi. U seriji glume i Richard Belzer i reper Ice-T.

S kolegom iz hit-serije priželjkuje drugo dijete
Mariska i Peter upoznali su se na snimanju serije “Zakon i red” nakon što se četiri godine mlađi glumac pridružio glumačkoj ekipi 2002. godine u ulozi branitelja Trevora Langana. Vjenčali su se 2004. u Santa Barbari, a dvije godine kasnije dobili su sina Augusta.

Glumica ne žali što se kasno udala i što je prvo dijete rodila sa 42 godine, već smatra da joj je obiteljski život došao baš u pravo vrijeme. Rođenjem sina doživjela je najveću sreću u životu, a svoga jedinca naziva “kisikom u mojoj vodi”. Kako bi mu se mogla više posvetiti, bila bi spremna napustiti i hit-seriju, ali i u slučaju da joj se ostvari velika želja te da po drugi put postane majka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije