Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert rasprodala za tri sekunde

Lorde oduševila u Šibeniku: 'Čekala sam ovo dvije godine, vratila sam se u domovinu svoje majke'

Šibenik: Koncert pjevačice Lorde na tvrđavi sv. Mihovila
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
19.06.2022.
u 10:02

- Više od dvije godine čekala sam ovaj koncert. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj - Hrvatsku i Irsku - kazala je novozelandska glazbenica Lorde na početku koncerta.

Novozelandska glazbenica Lorde sinoć je održala prvi od dva koncerta na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila gdje je stigla u sklopu velike svjetske turneje "Solar Power". Drugi koncert na rasporedu je večeras. Predizvođač Marlon Williams kreće u 21:00, a Lorde u 22:00.
Oba šibenska koncerta objavljena su u lipnju 2021. Prvi se rasprodao u roku od 3 SEKUNDE (ne minute, SEKUNDE). Drugi se rasprodao u nekoliko minuta. Sve skupa je svojevrstan rekord ovih prostora. 

 Lorde je za početak izjavila: "Više od dvije godine čekala sam ovaj koncert. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj - Hrvatsku i Irsku".

Ispred prepune tvrđave sv. Mihovila bilo je oko 1200 fanova od kojih je pola iz Hrvatske, a pola fanovi iz 41 zemlje svijeta među kojima su prednjačile SAD, Velika Britanija i Slovenija. Ali ulaznice su se prodavale i u Brazilu, Meksiku, Filipinima, Kuvajtu, Kanadi, Australiji, Skandinaviji, Portugalu, Izraelu, cijeloj Europi i naravno u ovoj regiji.

18.06.2022., Sibenik - Lorde, pjevacica hrvatskih korijena i drzavljanstva, premijerno je dosla u ovaj dio Europe, na sibensku Tvrdjavu sv. Mihovila i odrzala koncert. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Fanovi su se pred tvrđavom počeli skupljati već od ranog jutra, a do otvaranja vrata ispred ih je čekalo oko 400-tinjak. Prvi je ujutro stigao fan Justin iz Texasa. Na koncertu su joj prisustvovali roditelji Sonja i Vic. Obitelj s majčine strane vuče korijene iz Dalmacije. Koncert je u jednom trenu, na opće oduševljenje bio prekinut vatrometom ispaljenim za početak 62. međunarodnog dječjeg festivala.

Lorde je vatromet prokomentirala "This is so special". Kao predgrupa nastupio je kantautor Marlon Williams. Koncert Lorde trajao je skoro dva sata. Set lista je podijeljena u tri "čina" plus bis tijekom kojih je izvela više od 20 pjesama sa sva tri studijska albuma - "Pure Heroine", "Melodrama" i prošlogodišnjeg "Solar Power".

18.06.2022., Sibenik - Lorde, pjevacica hrvatskih korijena i drzavljanstva, premijerno je dosla u ovaj dio Europe, na sibensku Tvrdjavu sv. Mihovila i odrzala koncert. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
VIDEO Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj: 'Ovo je cijena kave'

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kajinx
11:15 19.06.2022.

Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, lijepo da si došla u Hrvatsku, hvala!

PO
poluvodič
11:15 19.06.2022.

ko je ona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije