Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 1. prosinca

Kultni hit Magazina orit će božićnim trilerom 'Stric' i to u izvedbi pjevačice koju dugo nismo vidjeli

Foto: Promo
1/3
16.11.2022.
u 15:05

Kultni hit Magazina kada je u sastavu pjevala nikad prežaljena Ljiljana Nikolovska ima i važan kontekst za samog autora filma Andriju Mardešića, a postoji zanimljiva priča o tome kako je pjesma “Dva zrna grožđa” završila u filmu.

Okosnica ovog iščekivanog božićnog trilera koji 1. prosinca stiže u kina jest proslava Božića – voljeni Stric (tumači ga Miki Manojlović) vraća se iz Njemačke i donosi darove. Majka (Ivana Roščić), otac (Goran Bogdan) i sin (Roko Sikavica) uzbuđeno pripremaju slavlje. Atmosfera je mračna i pomalo usiljena. Čemu je to tako? Trpeza je bogata, darova je puno. Svi se smiju. No nešto tu nije onako kako bi u idealnoj blagdanskoj atmosferi trebalo biti… 

U tom pomaknutom ozračju filma sigurno utočište svakog gledatelja jest ono poznato i blisko – Magazin. Naše djetinje uspomene evociraju se uz bezvremenski hit uz koji smo odrastali – Dva zrna grožđa. Pogledajte isječak iz filma STRIC!  

Kultni hit Magazina kada je u sastavu pjevala nikad prežaljena Ljiljana Nikolovska ima i važan kontekst za samog autora filma Andriju Mardešića. 

Postoji zanimljiva priča o tome kako je pjesma “Dva zrna grožđa” završila u filmu. Kad sam bio beba, noću nisam mogao spavati. Moji su roditelji pokušali sve metode da me smire i uspavaju, ali jednostavno ništa nije palilo. Sve dok mater nije shvatila da zaspim jedino kad mi se otpjeva pjesma “Dva zrna grožđa”. Nikakav Zeko i potočić, Trešnjevački mališani, 'tata kupi mi auto biciklu i romobil'. Čak ni kao beba nisam bio pretenciozan pa ni Arsenove pjesmice tipa “Nije lako bubamarcu” nisu pomagale. Samo hitovi.

I to baš Magazin sa najljepšim hrvatskim ženskim vokalom Ljiljom Nikolovskom. Stihovi nisu bili važni, već ta melodija koja odiše nostalgijom, Mediteranom i subliminalnom erotikom dok ti je mater pjeva- vjerojatno je taj neki jungovski koktel ostavio traga i na moju psihu pa je i Stric zato ovako pomaknut, ovim riječima odabir Magazinovog hita pojašnjava jedan od redatelja film Andrija Mardešić. 

Foto: Arena Hospitality Group

Taktovi grupe Magazin tako su u kombinaciji sa ovim pomaknutim trilerom posljednjih mjeseci dosegli do široke međunarodne publike. Dva zrna grožđa slušala su se na zvučnicima više od 25 filmskih festivala diljem svijeta, odakle se STRIC vratio sa 13 nagrada.

Film Stric dugometražni je igrani prvijenac Andrije Mardešića i Davida Kapca koji domaća filmska kritika jednoglasno tretira kao nekonvencionalno žanrovsko ostvarenje i jedan od najoriginalnijih domaćih filmova u proteklim desetljećima. Film nastaje u produkciji kuće Eclectica u suradnji sa Sense Production iz Beograda. Distributer filma je Kino Mediteran. Film u domaća kina stiže 1. prosinca.

VIDEO Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma, sudarili se tramvaj i automobil 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije