Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priključite se i vi

Kristina Burja poziva na najveću akciju čišćenja u Hrvatskoj: 'Ovo je realnost u koju smo doveli naš planet'

Foto: Goran Matijašec
1/6
19.04.2023.
u 06:30

Ona se od samih početaka zalaže za etičnost i humanost u proizvodnji odjeće, za koju koristi isključivo ekološke, odnosno reciklirane materijale

U tijeku su pripreme za najveću akciju čišćenja u Hrvatskoj koja će se provesti u više od 70 gradova, i to u organizaciji Večernjeg lista. Naime, Večernji list i više od 30 ekoloških udruga, tijekom cijelog travnja organizira akcije čišćenja okoliša, a vrhunac će biti na Dan planeta Zemlje 22. travnja, kada će na tisuće ljudi od Vukovara i Osijeka do Varaždina, Čakovca, Zagreba, Samobora, Karlovca, Gospića, Pule, Zadra, Knina, Šibenika, Splita, ali i drugih gradova, zasukati rukave te iz prirode ukloniti sve ono što tamo ne pripada poput: baterija, plastičnih vrećica, starih televizora, građevinskog materijala.

Svoje rukave zasukat će jedna od ambasadorica projekta, istaknuta modna dizajnerica Kristina Burja, vlasnica brenda Krié design i začetnica održive mode u Hrvatskoj.

Ona se od samih početaka zalaže za etičnost i humanost u proizvodnji odjeće, za koju koristi isključivo ekološke, odnosno reciklirane materijale. Ističe važnost korištenja upravo takvih materijala jer će u moru do 2050. godine biti, kako kaže, više plastike nego ribe.

– Ovo nije aktivizam, ovo je realnost u koju smo doveli naš planet i ovo bi trebala biti prirodna i moralna obveza svakog čovjeka, očistiti okoliš i ne ga zagađivati – objasnila je Kristina koja svoju modnu platformu koristi za poticanje elitizma u odijevanju, koji, u njezinoj viziji, ne sugerira skupo ili nedostupno, već potiče da nosimo odjeću koja ima pozadinsku priču, dubinu i porijeklo.

Za sve koji se žele priključiti ovoj važnoj akciji, više informacija mogu pronaći na: rezolucijazemlja.hr.

VIDEO Luku Nižetića iznenadila cijena u jednom restoranu u Rovinju. Pratitelji: 'Ovo je užas'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije