Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Komemoracija za Miru Furlan održat će se u Beogradu

U JDP, čiji je bila pridruženi član, igrala je Leu u “Dibuku” Anskog u režiji Eduarda Milera i Izabelu u “Pozorišnim iluzijama” u režiji Slobodana Unkovskog
25. siječnja 2021. u 08:17 4987 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Komemoracija za pokojnu glumicu Miru Furlan održat će se u Jugoslavenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a o terminu će javnost uskoro biti obaviještena, pišu srpski mediji. 

U JDP, čiji je bila pridruženi član, igrala je Leu u “Dibuku” Anskog u režiji Eduarda Milera i Izabelu u “Pozorišnim iluzijama” u režiji Slobodana Unkovskog.

Mira je do 1991. godine živjela u Zagrebu, nakon čega je uz grube riječi otišla u Beograd, gdje joj je živio i radio tadašnji partner, a kasnije i suprug Goran Gajić. 

U Ameriku je otišla devedesetih godina prošlog stoljeća nakon medijske hajke koju je doživjela u Zagrebu. Na njezinu adresu su, prema pisanjima, stizale prijetnje smrću i izlazile su novinarske potjernice. Nakon toga odlučila se oglasiti pismom upućenog sugrađanima, koje je objavio tjednik "Danas" 5. studenog 1991. godine. 

1 / 9

- Ovim putem želim zahvaliti svojim sugrađanima koji su se bezrezervno pridružili ovoj maloj, usputnoj i, po svemu sudeći, ne naročito značajnoj hajci na mene. Iako usputna, ona će ipak promijeniti i označiti cijeli moj život. Što je, naravno, posve nevažno u kontekstu svakodnevnih smrti, uništavanja, razaranja i stravičnih zlodjela u kojima se odvija naš život. Preslušavajući svoju telefonsku sekretaricu, slušajući neshvatljiv broj neopisivo odvratnih poruka svojih sugrađana, čeznula sam za samo jednom jedinom porukom nekog prijatelja. Ili čak ne prijatelja. Običnog znanca. Kolege. Ali takve poruke nije bilo. Ni jednog jedinog poznatog glasa, ni jednog jedinog prijatelja – čovjek se pita da li je to moguće. Pa ipak, hvala im. I onim plemenitim rodoljubima koji mi ljubazno obećavaju "masakr na srpski način" i onim kolegama, prijateljima i znancima koji mi svojom šutnjom daju do znanja da na njih više ne računam, navela je između ostalog u tom pismu. 

Podsjetimo, Mira Furlan preminula je 20. siječnja u Americi nakon višemjesečne borbe s virusom Zapadnog Nila. 

VEČERNJAKOVA RUŽA Lana Barić: Primjećujem da me se ljudi boje, ali to mi nije mrsko Proeski MAKEDONSKI SLAVUJ Toše Proeski danas bi proslavio 40. rođendan: 'Ne želim da mi skidate kapu, želim da se ponosite mnome' zgodna braća Danas su zbog svojih isklesanih tijela miljenici žena diljem svijeta, no možete li ih ovdje prepozati?

 

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti