Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Janko Popović Volarić: 'Lijep je osjećaj biti 
u utrci za Ružu'

Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/5
01.02.2019.
u 07:00

Ako osvoji Večernjakovu ružu, Janko će nastaviti uspješan niz osvajanja nagrada među kojima su i Zlatna arena za glavnu mušku ulogu te nagrada za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji.

Brojnim nagradama koje je u 2018. godini osvojio za ulogu u filmu “Comic Sans” Janko Popović Volarić mogao bi pridodati i Večernjakovu ružu. Glumac je za ulogu Alana u ovom filmu osvojio nominaciju za Ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje godine u kojoj su osim njega nominirani i Nives Ivanković, Nina Erak, Dragan Despot i Borko Perić.

– Uvijek je iznenađenje kad saznaš da si nominiran i lijep je to osjećaj. Ozbiljna ekipa je nominirana i sretan sam što sam upravo s tim ljudima nominiran – zadovoljno će Janko.

Ako osvoji Večernjakovu ružu, Janko će nastaviti uspješan niz osvajanja nagrada među kojima su i Zlatna arena za glavnu mušku ulogu te nagrada za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji.

– Nismo znali da će film imati takav uspjeh, uvijek se nadaš da će film upaliti kod publike, ali nikad se ne zna – kaže nam Janko. S redateljem filma Nevijem Marasovićem na scenariju za “Comic Sans” počeo je raditi prije šest godina. Otišli su na Vis kako bi radili na scenariju i tada se rodila ideja za jedan drugi film – “Vis-à-vis”.

– “Comic Sans” je imao dug put i tijekom tog vremena dosta se toga mijenjalo o razvijalo i puno uspomena je tu – kaže glumac, a mi ga pitamo po čemu će najviše pamtiti snimanje ovog filma.

– Po slomljenom nosu – kroz smijeh će Janko pa dodaje:

– Kao uspomena na snimanje ostao mi je krivi nos koji sam slomio već četvrti dan snimanja, i to na tri mjesta, a četiri dana poslije smo nastavili snimati.

Pamtit će ovaj film i po suradnji s odličnim glumcem Zlatkom Burićem Kićom, ali i cijeli suživot ekipe na otoku Visu tijekom snimanja mu je bio odličan i svi su s guštom radili na filmu.

S obzirom na dobru i produktivnu suradnju s Marasovićem, pitamo Janka planiraju li uskoro neki novi zajednički film ili je vrijeme da se malo odmore jedan od drugoga?

– Malo je vrijeme da se razdvojimo. Nevio i ja na puno toga gledamo slično i osnovna odrednica je da oboje obožavamo naš posao svatko u svom segmentu. Trenutačno nemamo projekata koji nas direktno vežu – kaže Popović Volarić.

Upravo je završio snimanje filma “Dopunska nastava” redatelja Ivana Gorana Viteza.

– Završio sam sa snimanjem lijepe sporedne uloge kod Gige Viteza. U svim scenama sam sa Željkom Königsknechtom i divno je surađivati s tako jakim i vještim glumcem. Uživao sam – kaže glumac i dodaje kako čeka i izlazak filma koji je lani snimao u Češkoj. Ove godine odlučio je usporiti ritam.

– Zasad sam malo usporio ritam, naravno, ako se pojavi neki super projekt, uletio bih u to, ali konačno se odmaram, što nisam učinio već godinama. Već tri godine nisam imao godišnji i vrijeme je da barem malo stanem – veli. Radna konstanta su mu i dalje obveze u Kazalištu lutaka, a taj glumački posao iznimno ga veseli jer rad s djecom poseban je gušt. Za kraj pitamo Janka u čijem društvu dolazi na dodjelu Večernjakove ruže 22. ožujka u HNK, a on spremno odgovara:

– Stižem solo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije