Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

'Ne propuštamo dodjelu. Bit će nas gomila pa ćemo doći s kombijem da uštedimo na parkingu'

18.04.2015., Zagreb - Druzenje clanova benda Hladno pivo s obozavateljima povodom izlaska novog albuma
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
17.02.2016.
u 08:46

Prošle godine u glazbenom svijetu obilježio je i njihov album Dani zatvorenih vrata na kojem je najviše medijske pažnje osvojila pjesma 'Firma'

Mile Kekin i Hladno pivo i u 2016. nastavljaju promotivnu turneju vezanu za album “Dani zatvorenih vrata” koji su izdali pod vlastitom etiketom i koja je imala odličan prijem kod publike. S frontmenom benda Milom Kekinom razgovarali smo u povodu nominacije za Ružu u kategoriji glazbenik godine.

Druga nominacija za Večernjakovu ružu, konkurencija je ponovno zanimljiva, mislite li da će vas sreća ovaj put pomaziti?

Ne znam hoće li nas sreća pomaziti, ali pomazit ćemo jedan drugog, onako, po kosi, za utjehu ako ne dobijemo, a poslije ćemo vjerojatno potražiti utjehu na šanku i na švedskom stolu. Kad malo bolje razmislim, ne možemo izgubiti jer ćemo se u svakoj kombinaciji dobro provesti.

Bend bi za 2015. mogao reći da je bila uspješna, Dani zatvorenih vrata izazvali su odlične reakcije i publike i kritike, jeste li zadovoljni tom 2015. i koji biste trenutak posebno izdvojili?

Mislim da možemo biti zadovoljni, najviše nas veseli činjenica da smo snimili album koji se očito sviđa ljudima. Izdvojio bih nastup na Exitu ljetos i Šalatu. Mislim da je naročito spot za “Firmu” dobio puno prostora u medijima što mi je jako drago jer mi je jedna od dražih na albumu.

U vrijeme recesije i krize vi ste odlučili albume objavljivati pod vlastitom etiketom, čini se financijski riskantno?

Nema tu nekog velikog financijskog rezona. Danas se sve vrti oko prava na snimku i pjesme. CD sve više postaje proizvod za najveće fanove, one koji žele držati knjižicu s tekstom, koje zanima i vizualna strana koja je u zlatno doba albuma bila također bitna.

Na dodjelu prije godinu dana niste stigli doći, hoćete li doći ove godine i u čijem društvu?

Ove godine dolazimo, onako bendovski i u parovima. Bit će nas poveća gomila pa ćemo vjerojatno doći s kombijem kako bismo uštedjeli na parkingu.

Od glazbenika koji su s vama u konkurenciji kome biste dodijelili Ružu i koga od glazbenika s domaće scene cijenite i pratite?

Volim TBF i jako mi se sviđa novi Rundekov album. Naročito pjesma “Ima ih”. Odlična stvar i fenomenalan tekst. Savršeno pogođen duh vremena. Druge izvođače nisam toliko pratio, ali neće mi biti žao ako dobiju, jer lopta je okrugla, a utakmica traje koliko traje.

>>Svi nominirani trebali bi dobiti Ružu

>>Ruže venu, zato nama treba svježa

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
11:53 17.02.2016.

ma jel ovo bend druga ive i šumskih razbojnika..

DU
Deleted user
14:04 17.02.2016.

ovog mileta kekina(citaj kakin) sam prestao slusati otkad je postao pederoljubac i ciriloljubac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije