Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Svi nominirani trebali bi dobiti Ružu

18.12.2009., Zagreb - Darko Rundek i Cargo orkestar nastupili su u zagrebackom Boogaloou.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
16.02.2016.
u 12:00

Rundek prati rad ostalih glazbenika nominiranih u ovoj kategoriji i kaže da bi bilo idealno da imamo buket Ruža i da svi dobiju jednu

Umjetnička energija Darka Rundeka, Dušana Vranića i Isabel pretočena u glazbu i stihove na albumu “Mostovi” glazbeno je remek-djelo, složni su kritičari, ali i publika, što je samo jedan od razloga zašto su Darko Rundek i njegov Cargo trio nominirani u kategoriji glazbenika godine za Večernjakovu ružu.

Večernjakova ruža dodjeljuje se za postignuća ostvarena u 2015. godini, koji su momenti za vas i vaš Cargo trio u prošloj godini bili najvažniji?

2015. je za nas vrlo značajna po tome što smo nakon gotovo pet godina izdali novi album “Mostovi” čiji je izdavač Menart - Zagreb. Uslijedila je poduža promotivna turneja, na kojoj smo održali mnogo uzbudljivih i lijepih koncerata, koje ćemo zajedno s prisutnom publikom još dugo pamtiti.

Najveći dio albuma Mostovi snimili ste u Povljima na Braču. Odakle poveznica s Bračem i koliko je taj mediteranski ambijent utjecao na sam zvuk cijelog albuma?

Poveznica s Bračem je obiteljska. Ja sam, naime, kako se to kaže, brački zet. Taj je mediteranski i seoski ambijent pridonio određenoj smirenosti albuma, koja, nadamo se, djeluje blagotvorno na njegove gradskim životom stresirane slušaoce.

Vaši Mostovi obilježili su 2015. u glazbenom smislu, album je bio među najprodavanijima, a u političkom smislu to je bila politička stranka Most. Pratite li politička zbivanja u Hrvatskoj i referirate li se na njih u svojim stihovima?

Politička zbivanja u Hrvatskoj pratim u zdravoj mjeri, a to znači ne svakodnevno. Politička stranka Most dijeli ime s našim albumom sasvim slučajno. Moji se stihovi izravno ne referiraju na politička zbivanja u Hrvatskoj, ali komentirajući u nekim pjesmama aktualnu društvenu situaciju u svijetu, komentiram i onu u Hrvatskoj.

Hoćete li doći na dodjelu i imate li neko posebno mjesto na kojem čuvate svoje nagrade?

Ako budem slobodan, doći ću. Nagrade nastojim čuvati na policama, ali neke su u selidbama nestale...

Koliko ste upoznati s radom glazbenika koji su u konkurenciji za nagradu Večernjakova ruža?

Pratim i cijenim rad glazbenika koji su u konkurenciji. Najbolje bi bilo kada biste dodjeljivali bukete Ruža, svakom po jednu.

>>Ruže venu, zato nama treba svježa

>>Svjedok ranih ustajanja i zaspalih gostiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije