Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o Diani

Haljina koja je Dianu pretvorila u princezu

02.08.2018.
u 12:47

Stotine metara čipke i svile, tisuće prirodnih bisera i tijara s kraljevskim dijamantima sa šlepom od devet metara koji je trebao “ispuniti” katedralu St. Paul’s

Preminula princeza Diana imala je samo 19 godina kada je došla u londonski atelijer dizajnerice Elizabeth Emanuel. Naime, upravo je ona dizajnirala legendarnu haljinu koju je Diana odjenula na svom vjenčanju za princa Charlesa 1981. godine. Elizabeth se i danas sjeća kako je buduća kraljevna na prvi sastanak stigla odjevena u običan pulover i suknju i bila je sasvim jednostavna i pristupačna.

– Bila je dražesna, nimalo nije komplicirala. Nije nam dala nikakve posebne upute o tome kako sašiti vjenčanicu. Upravo zato se cijeli proces činio zabavnijim, djelovao je pomalo kao avantura – objasnila je dizajnerica, koja je na haljini radila s bivšim suprugom i partnerom Davidom. Čim su počeli skicirati haljinu, shvatili su da šlep mora biti iznimno dugačak.

– Katedrala St. Paul’s jako je velik prostor, trebalo ga je ispuniti – ispričala je dizajnerica u emisiji “The Story of Diana” koja će se 8. i 9. kolovoza emitirati na ABC-u te dodala da je nekoliko puta morala sužavati haljinu.

– Većina mladenki smršavi prije vjenčanja, pa nas nije iznenadilo što je i ona izgubila kilograme. Izgledala je fantastično. U početku joj je opseg struka bio 68 centimetara, a posljednji dan probe bio je 58 centimetara. Posljednja proba održana je u Buckinghamskoj palači kako bi ondje mogli dobiti što bolji dojam o veličini šlepa i Diana je blistala od sreće.

– Nalazili smo se u pravoj kraljevskoj palači. I tu je bila Diana u haljini koju smo mi kreirali. Hodala je samouvjerenije. Kao da je odjednom odrasla, znate? Mislim da joj se sviđao vlastiti odraz u ogledalu – otkrila je Emanuel i ispričala kako je Diana ujutro, na sam dan vjenčanja, gledala televizor i bila potpuno opuštena. Za ceremoniju se pripremala u kraljevskoj rezidenciji Clarence House.

– Bila je potpuno sabrana i nije paničarila. Ali mene je jako brinulo da nešto ne krene po zlu. Za svaki slučaj smo sa sobom ponijeli mirišljavu sol, glukozne tablete... Što ako joj se bude vrtjelo? Što ako se onesvijesti? Ili možda prolije nešto po haljini? Moja najgora vizija bio je šlep koji se otkačio s glave. Sve smo još jednom dobro prišili i pričvrstili – objasnila je. Srećom, sve je prošlo dobro i Diana se pred okupljenim svijetom pojavila u haljini od svile i čipke, ukrašenoj s nekoliko tisuća prirodnih bisera. S tijare optočene obiteljskim dijamantima pružao se devet metara dugačak šlep.

– Izgledala je kao leptir koji se probio iz čahure. To zapravo i jest njezina priča. Ulazila je u novi svijet, u novu životnu avanturu – kaže dizajnerica.

1/11

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Kraken
13:28 02.08.2018.

Diana je bila zaista istinski altruist i filantrop al dajte vise. Svaki dan nas bombardirate s vijestima o kraljevskoj obitelji, ne zanima nas Meghan, Harry, William, Charles ni stara babetina. Skinite nam se vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije