Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očarali i žiri i publiku

Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM pobjednici 59. Splitskog festivala

Finalna večer 59. Festivala zabavne glazbe Split 2019.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
07.07.2019.
u 08:24

Ivana Kovač osvojila je dvije nagrade, ocjenjivačkog suda novinara i nagradu za najbolji styling

Apsolutni pobjednici 59. izdanja Splitskog festivala su Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM koji su za pjesmu "Kuća naše pisme" dobili prvu nagradu Ocjenjivačkog stručnog suda i prvu nagradu publike.

- Karan je napravio izvrsnu pjesmu koja će ostati generacijama. Podjednako su mi drage obje nagrade, i od žirija i od publike. Bez publike nema glazbe, mi smo tu da joj dajemo pjesmu i dušu -  izjavio je Tedi Spalato. Ne zanimaju ga čakule po kojima je Mladen Grdović navodno rekao da je sve namješteno i da se znalo da će oni pobijediti, jer nagrade ga ne interesiraju nego samo pjesma.

Finalna večer 59. Festivala zabavne glazbe Split 2019.
1/24

Goran Karan se tipično splitski osvrnuo na priče o namještaljci podrugljivo kazavši da je sve počelo  Grašinim koncertom, a nastavilo sa večeri posvećenoj Miši za kojeg mu je bila ogromna čast pjevati.

- Večeras je omage svemu tome. Pokojnom Zdenku, Oliveru, Vici Vukovu, Coci, pa i Miši. Dalmacija je kolijevka dobre glazbe, ovu pjesmu napisao sam prije dvije i pol godine i imao sam sreću večeras je donijeti. Hvala Tediju što je pristao na suradnju, on je naš najmuzikalniji pjevač, a ja sam ga slušao i gledao još kao klinac - rekao je Karan.

Jako sretna bila je Ivana Kovač koja je osvojila dvije nagrade, ocjenjivačkog suda novinara i nagradu za najbolji styling.

- Nisam ovo očekivala. Strašno me veseli nagrada novinara, jer pjesma mi je uvijek na prvom mjestu. Za styling je zaslužna KRIE design odnosno Kristina Burja. Splitski festival pratim odmalena, to što se na njemu pjevalo, znali smo da će se slušati cijelu godinu. Na Prokurativama vlada poseban šušur kakvog nigdje nema, izjavila je za Večernjak Ivana Kovač.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Ivo Perkušić, ravnatelj Gradskog kazališta mladih Split jer skladba koju je izveo pod nazivom "Sad je dosta" ima najbolji aranžman.

-  Sretan sam. Konkurencija je bila jaka, ali ova pjesma žanrovski je drugačija, puna je energije, rekao nam je Perkušić.

Odličan sveukupan dojam ostavila je debitantica Antonija Dora Pleško, a ogroman pljesak zaradio je, naravno, Mladen Grdović otpjevavši skladbu "Ostani tu". Već "po tradiciji" sišao je među publiku, a novinarima je naglasio da ga je publika i stvorila!

Giuliano je primio nagradu za najizvođeniju pjesmu Splitskog festivala 2018. godine, dok je posebno priznanje posthumno dobio gospar Đelo Jusić. Preuzeo ga je njegov sin Đelo i otkrio: "Otac je volio Split, podario mu je brojne pjesme. Bio bi izuzetno ponosan kao što sam ja večeras."

Nagradu za najbolje stihove dobio je Zoran Šerbeđija za pjesmu 'Vrijeme za nas' koju su izveli Neno Belan i Alka Vuica. Netom pred izlazak na binu, Alka je skinula povez sa noge jer je prije petnaestak dana slomila jednu "košćicu".

Iako su se svi lijepo "ispozdravljali", falilo je šušura i druženja u backstageu. Pjevači su se na bini izmjenjivali "kao na tvorničkoj traci" (valjda zbog izravnog TV prijenosa), kao da su "na normi".

Finalna večer 59. Festivala zabavne glazbe Split 2019.
1/33

Komentara 10

DU
Deleted user
09:48 07.07.2019.

..gleda san ih sinoć i svaka im čast,odzvanjali su ka mitrovacko zvono..🎹🎻🎼😊

KR
kritiko
08:48 07.07.2019.

Ivana Kovač,Donatela,Antonija,iRišpet.Drugo sve,sranje od pjesama!

BU
busbus59
09:11 07.07.2019.

Backstageu? Ti vrapca,dajte nam prijevod da ne moram na googlovića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije