Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Elizabeta Brodić: 'Sad je već zabavno da skupim sve nominacije za nova lica'

Foto: Nova TV
1/6
11.03.2020.
u 07:00

Iako je postala omiljeno TV lice mnogih gledatelja, mlada Zagrepčanka uživa u izmjenjivanju kazališta i televizije i kako nam je rekla, jedva se čeka vratiti na kazališne daske.

Mlada hrvatska glumica Elizabeta Brodić i sama kaže da joj je godina za nama bila najplodonosnija, a publika ju je najviše zavoljela u uspješnici "Drugo ime ljubavi" u kojoj utjelovljuje Lolu, a uspješnica joj je i donijela nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji "Novo lice godine".

Zanimljiva je i činjenica da se za njezinu ulogu uopće nije natjecala, već je došla na audiciju za sporednu ulogu. No, producenti su prepoznali njezin talent i pozvali je da glumi Lolu. U seriji se pronašla u ljubavnom trokutu s Momčilom Otaševićem i Slavkom Sobinom, za koje kaže da su joj vrlo brzo postali prijatlji, zbog čega nema problema sa snimanjem ljubavnih scena budući da među kolegama vlada povjerenje. Međutim, iako joj ljubavne scene nije bilo teško odglumiti, nikada za ulogu ne bi napravila ništa 'nepotrebno eksplicitno' – seks, rezanje, udaranje. Osim što glumi, nova glumačka zvijezda pjeva i pleše, a svira i dva instrumenta, klavir i gitaru. 

1/10

Iako su joj samo 24 godine, zagrebačka glumica Elizabete Brodić već je ostvarila i respektabilnu kazališnu karijeru: igrala u tri predstave, od kojih je za ulogu u predstavi u životu “Luđak i opatica” prošle godine osvojila Zlatni Studio za najbolje Novo lice u kazalištu. Prvu šansu dao joj je još na trećoj godini studija Matko Raguž u predstavi "Disco svinje" u Teatru Exit, nakon čega je u HNK Varaždin dobila priliku za nagrađenu predstavu. 

Iako je postala omiljeno TV lice mnogih gledatelja, mlada Zagrepčanka uživa u izmjenjivanju kazališta i televizije i kako nam je rekla, jedva se čeka vratiti na kazališne daske.

1. Za godinu za nama i sami ste rekli da vam je najplodonosnija, a publici ste se posebice svidjeli u seriji 'Drugo ime ljubavi'. Je li vam ta uspješnica donijela kakve nove angažmane, na čemu sada radite?

Snimanje još traje, ali uskoro počinjem raditi novu predstavu u Varaždinu. Iskreno, jedva čekam vratiti se na kazališne daske. Nema mi ljepšeg nego izmjenjivati kameru i kazalište.

2. U seriji ste se našli u ljubavnom trokutu s Momèilom Otaševiæem i Slavkom Sobinom. Pored koga ste se osjeæali ugodnije, kako ste se slagali na setu?

Ne mogu u komparativu o njima. Obojica su kolege koje da sam birala ne bih odabrala tako dobro. Najbitnije kod kolega pogotovo kada se radi o ljubavnim scenama mi je povjerenje. A obojica su mi postali prijatelji, tako da toga ne nedostaje. I jedan i drugi su talentirani i po meni bitnije, inteligentni glumci za koje bi garantirala bilogdje. Ako je njima bilo upola ugodno sa mnom kao meni s njima, zadovoljna sam.

3. Postoji li nešto što nikada ne biste napravili za ulogu?

Sve nepotrebno eksplicitno. Pikanje, rezanje, udaranje, seks. Zašto se zove gluma ako je sve za pravo?

4. Što Vam znači ova nominacija za kategoriju Novo lice godine?

Prvenstveno je divno priznanje. A i sad je već zabavno da skupim nominacije za sva nova lica haha. Stalno ponavljam da su nominacije najbolji način afirmacije našeg rada, pogotovo u zanimanju u kojemu je ona potrebna kao 'feedback'. A osvojiti nagradu je odličan osjećaj, ali manje važan.

1/7

5. Jeste li se naviknuli na popularnost?

Nikad se ne bih naviknula. Ali nemam loših iskustava.

6. Imate li tremu i dalje? Kako je se riješavate?

Trema je dvosjekli mač. S jedne strane može bit loša, a opet nas pokreće adrenalin. Dakle volim zdravu tremu. Mislim da od ispita na akademiji nisam imala ovu lošu. Kad ju nemam postane dosadno i najčešće lažno. Tako da, ne riješavam se treme, veselim joj se.

7. Televizija ili kazališne daske, u čemu više uživate?

Mislim da se nikad neću odlučiti. Ne želim ni bez jednog ni bez drugog. Jedno mi je odmor od drugog.

8. Prošle godine ste osvojili Zlatni Studio za Novo lice u kazalištu, očekujete li i ovdje pobjedu?

Ne očekujem ništa. Veselim se nominaciji, a ako dobijem naravno da ću biti sretna, a ako ne dobijem ništa se neće promijeniti.

9. Dolazite li na svečanu dodjelu 20. ožujka i koga vodite sa sobom?

Dolazim. Vodim dečka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije