Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Boris Jokić: 'Nominacija me iznenadila, ali počašćen sam'

Boris Jokić
Foto: Jure Perišić
1/9
12.02.2020.
u 07:00

Na Yammat FM-u svakog petka malo iza podneva vodi svoj "Glazbeni kurikulum", emisiju zbog koje je i ove godine nominiran za Večernjakovu ružu.

Boris Jokić doktor je psihologije kojeg je javnost upoznala dok je bio voditelj cjelovite kurikularne obrazovne reforme.

Na Yammat FM-u svakog petka malo iza podneva vodi svoj "Glazbeni kurikulum", emisiju zbog koje je i ove godine nominiran za Večernjakovu ružu. 

 

Prošle godine "Kurikulum" se borio za Ružu u kategoriji za radijsku emisiju godine, a ovaj put Boris je nominiran za radijsku osobu godine. Osim u eteru, svestranog psihologa može se naći i u Institutu za društvena istraživanja, a svoju popularnost dodatno je utvrdio nakon što je zbog političkih pritisaka na reformu zatražio razrješenje zajedno s ekspertnom skupinom kojoj je bio na čelu te je time dao povod za masovne prosvjede diljem zemlje 2017. godine, koji se danas smatraju jednim od najvećih prosvjeda u Hrvatskoj. Uoči ovogodišnje dodjele Večernjakove ruže otkrio nam je što se od njegova prvog pojavljivanja na radiju promijenilo, kako je bilo oprostiti se od kolege Alena Balena i tko će mu biti pratnja na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli.

Kako ste reagirali na ovogodišnju nominaciju za Večernjakovu ružu? Je li vas iznenadila?
Velika je čast biti nominiran za tako važnu nagradu drugu godinu zaredom. Bilo mi je iznimno drago zbog nominacije i truda svih na Yammat FM-u koji stvaraju jedinstven radijski program u Hrvatskoj. Nominacija me iznenadila jer se i dalje doživljavam početnikom u tom zanimljivom radijskom svijetu.

Uskoro ćete napuniti pune dvije godine rada na Yammatu kao voditelj "Glazbenog kurikuluma". Što vam je najviše obilježilo ovo razdoblje rada na radiju?
Dvije godine emisije, i to bez pauze, obilježili su brojni lijepi, ali i neki tužni događaji. Lijepo je bilo realizirati jednu ludu ideju koju smo osmislili Alen Balen i ja. Ideju o radioemisiji koja u isto vrijeme želi biti zabavna, provokativna i obrazovna. Lijepo je bilo stvoriti nova prijateljstva, prije svega s najbližim suradnikom Lukom Baumanom, ali i svima ostalima na radiju. Tužno je bilo suočiti se s velikim gubitkom Alena Balena, čovjeka koji je udahnuo život Yammat FM-u i koji nas je sve zadužio da ideju neformatiranog radija nastavimo živjeti dalje.  

Jednom ste rekli da je radio najbolji medij za razvoj kreativnosti. Stojite li pri tome i dalje? Ima li nešto jači utjecaj s obzirom na nevjerojatno brz razvoj digitalnih medija i platformi?
Apsolutno stojim. Radio je pravi misterij. Poruka i glazba puštene u neki imaginarni prostor ljudskih sudbina. Čudne su to stvari. Kad ste tužni, suočeni s gubitkom, odlaskom partnera i čujete nešto zabavno na radiju, to vas u trenutku može pomaknuti prema nekim ugodnijim okruženjima. Radio može sve. Natjerati osobu koja mrzi plesati da zapleše, potaknuti vas da poljubite nekoga, natjerati vas da promislite o vlastitom životu i društvu u kojem živimo.

Koja vam je dosad najdraža emisija i zašto?
Najdraža mi je ona u kojoj smo se Luka i ja oprostili od dragog prijatelja, a drage su mi i sve koje nasmiju slušatelje, razljute ih, pouče, a posebno kad ih potaknu na razgovor i ples.

Prepoznaju li vas slušatelji na ulici i dijele li svoje dojmove o emisiji? Koji je najdraži komentar koji ste dobili?
Yammat FM uistinu ima raznolik program i uvijek mi je drago kad mi priđu različiti ljudi. Od onih koji rade u policijskim postajama, skladištima, do stjuardesa u avionima i kolega s drugih radiostanica. U emisiji se vrlo kritički odnosimo prema političarima, a drago mi je da ima i takvih koji su mi, nakon pjesama posvećenih njima, u jednoj prilici prišli i rekli: "Jokiću, da si odmah prestao s time, djeca me zafrkavaju zbog tvoje emisije". Da bi nakon toga dodao: "Ajde, barem mi je drago da čuju dobru muziku."

Na samom kraju, otkrijte nam tko će biti vaša pratnja na dodjeli Večernjakove ruže u ožujku?
Sa mnom će na dodjelu doći Luka Bauman, koji je za emisiju zaslužan koliko i ja, te direktorica radija Ivona Kovačević, koja i sama ima odličnu emisiju "Mojo Sound System". Predstavljat ćemo Yammat na najbolji način kao radio koji pokušava pomaknuti granice u informiranju i glazbi na pošten i originalan način.  *

 

Komentara 10

MM
mmaraci4
07:59 12.02.2020.

Opet ovaj komunjarski bilmez

BB
Bruno_Bear1
08:39 12.02.2020.

Nominacije raznih jokića, trbovički samo je dokaz da su naši mediji juggo srpski, komunjarski . Mediji su najveće zlo jer imaju najotrovnije naoružanje da siju mržnju prema svemu domoljubnom, hrvatskom , pesimizam, kaos. Strašna je činjenica da Hrvati nemaju gotovovo ni jenog hrvatskog medija.

NE
Nemojtako
08:44 12.02.2020.

Kad ćemo konačno izić iz komunističkog okruženja? Kao da smo još u Jugoslaviji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije