Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELO DUGME

Bebek otkrio da se sastao s Bregovićem i pregovarao o turneji: 'Tu se više nema što reći'

ARHIVA - Sarajevo: Preminuo  Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
22.04.2024.
u 12:43

"Prije mjesec dana, nakon punih dvadeset godina, bio sam na jednom ručku. U Zagrebu. Goran i ja. U društvu smo bili, direktor Croatia Recordsa, Goranov suradnik i moj sin Zvone. Goran i ja smo razmijenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: Ne želim van se pridružiti. Idemo svaki svojim putem! (Kao i do sada).

Bijelo dugme kreće na turneju povodom svoje 50. godišnjice. U rock postavi, 11. svibnja otvorit će turneju nastupom u Sarajevu. Goran Bregović, Alen Islamović, Điđi Jankelić, Ogi Radivojević, Zoran Redžić i Mladen Vojičić Tifa, ponovno će zasvirati nezaboravne hitove i proslaviti Dugmetov 50. rođendan, stoji u najavi turneje. Među njima tako ponovno neće biti originalni pjevač grupe Željko Bebek. Bebek je danas na Facebooku objavio kako se našao s Bregovićem, no očigledno ponovno nisu našli zajednički jezik.

"I dalje, pa i nakon pedeset godina, osjećam uzbuđenje prisjećajući se početaka priče o neponovljivoj grupi Bijelo dugme, o kojoj odavno svi znaju sve. Trenutak te 1974. godine bendu i pojedinačno, bio je to početak profesionalne karijere, ali i nešto puno, puno više.

Najprije odajem puno poštovanje onima kojih više nema, a bez kojih ne bi bilo grupe Bijelo dugme: Goran Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski… U početku bilo nas je pet, i još neki s kojima je ta priča bila lijepa. Bebek, Bregović, Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Redžić pa onda Mića i Điđi. Ma, bilo nas je i još: Sanjin, Ljubiša, Mute i Garo.

ARHIVA - Sarajevo: Preminuo  Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta
1/17

Onda se dogodila 1984. kada su Goran i dečki odlučili što su odlučili. Tko zna zašto, ali to sada nije važno. Sve su veze prekinute. Ja sam maknut iz benda. Nisam više bio jedan od njih. Znali su to i oni i publika i svi mediji. Ondašnji i današnji.

Zato ja ne spadam u njihovih pedeset godina. Meni su od tada ostale i neke lijepe uspomene, ali i svijest o novoj realnosti. Ja sam naučio prvu veliku životnu lekciju: 'Koga nema, bez njega se može' ili u mome slučaju, 'Ako ih nema, bez njih se može' i mora. Ja odavno živim u svome prekrasnom novom svijetu i vremenu", napisao je Bebek u objavi, a onda otkrio i kako se prije mjesec dana u Zagrebu našao s Bregovićem.

"Prije mjesec dana, nakon punih dvadeset godina, bio sam na jednom ručku. U Zagrebu. Goran i ja. U društvu smo bili, direktor Croatia Recordsa, Goranov suradnik i moj sin Zvone. Goran i ja smo razmijenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: Ne želim van se pridružiti. Idemo svaki svojim putem! (Kao i do sada).

Tu se više nema što reći. Ne bi bilo korektno iznositi pojedinosti jer taj razgovor, kao i razgovori s posrednicima ranije, zatvoreni su za javnost.

VEZANI ČLANCI: 

Najavljenu turneju doživljavam kao zabavu na kojoj će Goranovi izabranici sa željom da im bude lijepo pokušati buditi sjećanja na neka druga, ranija vremena. Ja im svima želim uspješno putovanje, dok Goranu čestitam 50. godišnjicu glazbene karijere.

U tijeku je godina u kojoj s velikim zadovoljstvom već iza sebe imam veliki broj koncerata na svojoj turneji – BEBEK 50 godina karijere. Naravno da me prati bend sjajnih mladih glazbenika i među njima, već petu godinu, moj sin, Zvone. Turneja je u tijeku, a najljepši i najvažniji koncerti do sada su održani u Skoplju, Torontu, Chicagu, New Yorku, Sydneyu, Melbourneu, Zagrebu, Londonu, Mariboru i Splitu… a do kraja godine održat ćemo još puno koncerata diljem Hrvatske, regije i svijeta. Uskoro izlazi i album Bebek – 50 godina. Stoga, vidimo se na koncertima!" dodao je Bebek. 

VIDEO: Tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije