Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavidna situacija

Ako HRT sve riješi s Tarikom, prihvatio bih se Milijunaša

robert kurbaša
Saša Zinaja/Večernji list
01.10.2009.
u 19:07

Prije nego što se krene u nešto novo, pozicije trebaju biti čiste, a toga u ovom slučaju nije bilo. Ovakvo što nije u redu ni spram Tarika, ni mene, ni javnosti - kaže Kurbaša.

Nemoralna ponuda ili ponuda iz snova? Što je HRT zapravo ponudio Robertu Kurbaši kad je tražio od njega da preuzme ulogu voditelja kviza "Tko želi biti milijunaš?", a prije toga se nije službeno zahvalio na suradnji Tariku Filipoviću? Kurbaša se u toj priči ponio naivno jer nije provjeravao okolnosti koje, shvatio je, nisu bile tako slatke.

Nezavidna situacija

- Rekli su mi da je mjesto voditelja "Milijunaša" slobodno i da žele mene. Pristao sam i dogovorili smo se za sastanak u ponedjeljak. Istu večer su me strpali u studio i obavili smo probno snimanje. Potom i drugo, ali situacija u kojoj sam se našao bila je nezavidna. Javnost me doživjela kao nekoga tko opstruira kolegu ili pod svaku cijenu želi sjesti u tu fotelju, a to nije točno. Zato sam u srijedu obavio razgovor s čelnicima HRT-a, a na treće snimanje nisam došao - kazao nam je Robert Kurbaša.

Iako se ne osjeća nasamarenim od HRT-a, gorčina mu se osjeća u glasu.

- Prije nego što se krene u nešto novo, pozicije trebaju biti čiste, a toga u ovom slučaju nije bilo. Ovakvo što nije u redu ni spram Tarika, ni mene, ni javnosti - kaže.

S Tarikom se čuo i drago mu je da mu on ništa ne zamjera. Zbog situacije u koju je doveden ipak se ne osjeća kao Pedro, niti, kad govori o HRT-u, želi upotrebljavati teške riječi.

- Osim što nisu ništa riješili s Tarikom, od mene se očekivalo da snimam probne emisije zatvorenog tipa. No to nisu bile jer su informacije curile van. Našao sam se u pat-poziciji iz koje sam se morao izvući. To sam uspio, i ne smatram se nasamarenim - kaže glumac.

Odustao zbog kolege?
Baš kao i javnost, i glumci su se digli na noge. Dok, primjerice, Nenad Cvetko ne odobrava "progon" jer su takve situacije u glumačkom svijetu normalne, Rene Bitorajac kazao je da mu je žao što se Kurbaša nije solidarizirao s Tarikom.

- Razumijem ga i ponavljam: nisam znao da je Tarik i dalje u igri. Kad sam doznao, povukao sam se. Zato Reneove insinuacije nisu na mjestu - objašnjava Kurbaša koji igra i u HTV-ovoj seriji "Dolina sunca". Nakon što su s HRT-a procurile informacije da Tarik ostaje do kraja godine, Kurbaša je izjavio da se povlači iz svega zbog solidarnosti s Tarikom.

- Nisam to rekao. Izjave sam ovih dana davao samo Večernjem listu. Časno sam i pošteno htio odraditi posao za koji sam bio zamoljen da ga radim. Nije riječ o posebnoj solidarnosti, nego o zaštiti mene samog.

Je li to njegovo konačno "ne" "Milijunašu"?
- Otvoren sam. I dalje sam potencijalni kandidat, ali u ovim okolnostima to mi ne pada na pamet. Kad stvari budu čiste, zašto ne?

A što je o svemu imao reći Tarik Filipović...

Svatko radi prema svojoj savjesti

- Kurbašu čak ni ne poznajem. Čuli smo se telefonom i to je sve. Ne mogu se razočarati u nekoga koga ne poznajem. Nemam što zamjerati ili ne zamjerati. Svatko radi prema svojoj savjesti - rekao nam je Tarik Filipović na upit zamjera li Robertu Kurbaši što je naivno prihvatio primamljivu ponudu. Time očito pada u vodu Kurbašina teza da je s Tarikom sve riješio i da mu on ništa ne zamjera. Tarik ravnodušno dodaje:

- O tome uopće ne razmišljam. Imam važnijih stvari koje trebam rješavati.

Hoće li doista to biti, kako bruje hodnici na Prisavlju, do Nove godine, odnosno dok vrijedi Tarikov ugovor, doznat će se već danas na sjednici Vijeća HRT-a. Novi tračevi koji su procurili s Prisavlja rade o glavi Domagoju Buriću, direktoru programa HTV-a. Prema njima bi zbog navodnih oštrih kazni i rigoroznih zahtjeva, da Tarik od 60 tisuća honorara čak 45 tisuća izdvaja za Klaićevu bolnicu i Dom u Nazorovoj, mogao ostati bez funkcije. No da je riječ o zlonamjernim naklapanjima svjedoče dvije stvari. Prvo, Tariku je, kao i svim ekskluzivcima, honorar drastično smanjen te iznosi 35 tisuća kuna, što je Buriću prvome bilo poznato. Stoga, Tarikove donacije za Klaićevu i Nazorovu, barem ne u takvom opsegu, nije mogao ni tražiti. Usto, neprovjerena informacija govori da se Hloverka Novak Srzić i te kako zalaže za to da direktor programa i dalje obnaša tu dužnost. Kako god bilo, rasplet se očekuje na današnjem Vijeću.

Ključne riječi

Komentara 12

NE
neni
18:39 18.02.2010.

Ma ja tu niš\' ne kužim..ma kakav fairplay ..to je posao ..tu su novci.. o moralu neka brinu oni koji nude posao..kaj je tu kriv Kurbaša..pa oni dva se ni ne druže niti su prijatelji

BJ
bj1204
10:23 13.10.2009.

60000 kn plaće može dobit bilo koji voditelj Milijunaša koji održi gledanost nakon puno godina prikazivanja. Novi voditelj ima problem što mora bit bolji od Tarika a Tarik je OK skroz dakle nemoguća misija ili možda ne bumo vidli kad ovi Ameri naprave računicu dejana.

SP
spoljarma
14:21 16.10.2009.

ja svaki dan putujem na posao preko 100km za 12i dio toga. Zasto sam ja toliko glup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije