Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Svjedok ranih ustajanja i zaspalih gostiju

večernjakova ruža
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.02.2016.
u 23:04

Prvi pobjednici u ovoj kategoriji kažu da su se s godinama naviknuli na rano ustajanje, ali da je to najveći problem njihovim gostima

Da pomno slušamo savjete i prijedloge čitatelja, dokazali smo na dodjeli prošle Večernjakove ruže. Kako je prve godine kategorija najbolje TV emisije i radijske emisije bila spojena u jednu nagradu, čitatelji su molili da se iz ta dva područja posebno nagrade najbolji. I to je učinjeno, tako od prošle Ruže radijska emisija ima svoju kategoriju. I u žestokoj konkurenciji pobjedu je odnijela emisija U mreži prvog Hrvatskog radija. Jedna od urednica emisije Eliana Čandrlić kaže nam da ih je nagrada izrazito razveselila, a i objašnjava koliko priznaje poput Ruže promijeni njihov rad.

Pripreme cijeli dan

– Ruža kao priznanje ipak nas najviše veseli jer pokazuje da su slušatelji i gledatelji prepoznali trud i rad. Svakako i obvezuje, pa se pokušava kvalitetom, aktualnošću ići i korak dalje, što nije uvijek lako jer emisija ide svakog radnog dana – govori Eliana Čandrlić i objašnjava koliko je teško pripremiti se za tako ozbiljnu emisiju koja kreće tako rano ujutro, u 7.30.

– To je stvar navike, tako da i večernji tipovi poput mene nakon toliko vremena bez problema funkcioniraju ujutro. Priprema se zapravo mora raditi svaki dan, stalno morate biti u tijeku svega, jer se može dogoditi da samu temu emisije mijenjate tijekom dana i više puta ovisno o događajima. Gostima je svakako teže nego nama.

Emisija se redovito prikazuje i na televiziji, na Četvrtom programu, pa nas je zanimalo mijenja li to što u njihovu pristupu kada znaju da će ih publika i vidjeti.

– Vidljivost na ekranu ne opterećuje nas na način da bi to mijenjalo formu ili temu emisije, ali moramo proći kroz šminku i paziti na garderobu. Bilo je svakakvih smiješnih situacija i s gostima. I dalje je to ponajprije radijska emisija koja je samo dobila sliku kao dodanu vrijednost – objašnjava E. Čandrlić te otkriva gdje su smjestili statuu Ruže.

Najdraža zahvala

– Stoji ponosno u redakciji kao svjedok ranih ustajanja, stresova kada gost zaspi ili zaglavi u prometnom čepu, ali prije svega zadovoljstva dobro obavljenog posla kada te slušatelj nazove i zahvali na kvalitetnoj informaciji koju je dobio od nas. •

>> Svjetsko mi je priznanje kruna karijere

Komentara 1

HE
headlock
02:41 15.02.2016.

svaka cast, godinama slusam tu emisiju......Eliana je pravi profesionalac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije