Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ideje za pjesme često dobijem u vožnji

Pjevačica Luce
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
10.03.2016.
u 10:57

Glazbenica Luce za svoj prvi EP “U bojama” pobrala je samo pohvale, kao i za izvrstan samostalni koncert u Tvornici, čime je zasluženo nominirana za Ružu

Sve pjesme, osim “Dogodila se dosada”, potpisuje sama i kaže da joj je najveći problem što inspiraciju za tekst i glazbu redovito dobije kada joj instrumenti nisu blizu

Glazbenica Luce očarala nas je anđeoskim glasom, 28 joj je go-dina, a 2015. izdala je prvi EP “U bojama” i održala genijalan sa-mostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici. O nominaciji za Ružu, planovima za ovu godinu i suradnji s Lukom Nižetićem ispričala nam je u intervjuu.

Koliko vas je iznenadila nominacija u ovoj kategoriji?

Bio mi je totalni šok, i zvuči kao klišej, ali nisam očekivala nominaciju. Zafrkavala sam se s prijateljima kako su sa mnom u konkurenciji mlade nade koje još stignu biti novo lice, a meni je ovo zadnji čas jer imam 28 godina.

Po čemu ćete pamtiti 2015. godinu?

Što se tiče glazbe, 2015. pamtit ću po izlasku mog prvog EP-a koji se zove “U bojama”. Bilo je i koncerata, među ostalim, i moj prvi sa-mostalni koncert u Tvornici. To bih prvo istaknula, a usto, bila je i mini turneja po Istri, radila sam i na novim pjesmama, svirala, putovala, svašta lijepoga.

Kakav je plan za nastavak tog uspješnog niza iz 2015. godine?

Sad u travnju izlazi zadnji singl s EP-a i zove se “Dogodila se do-sada” i pjesmu je napisao Aljoša Šerić iz grupe Pavel. To je zapravo jedina pjesma s EP-a koja nije moja i trenutno spremamo i spot za pjesmu. Na jesen izlazi i novi singl koji će biti najava albuma.

Kada vam dođe inspiracija za glazbu i stihove?

Najčešće mi inspiracija dođe kad nigdje blizu nemam instrument, recimo dok se vozim Slavon-skom avenijom. Onda mi odjednom sine ideja, i to uglavnom paralelno dobijem ideju za tekst i melodiju. Onda brzo uzmem mo-bitel i otvorim aplikaciju voice recorder i snimam i riskiram da se ne sudarim s nekim, ali volim to snimiti dok mi je ideja svježa.

Kada ste se pojavili na sceni, brzo ste dobili nadimak hrvatska Adele. Kako se nositi s tim?

Bilo mi je super što sam u vrijeme kada je Adele objavila svoj zadnji singl, dala intervju, a naslov je glasio: Je li Luce prijetnja Adele, što je odmah izazvalo 200 negativnih komentara. U svakom slučaju, li-jepo je čuti tu usporedbu dva-tri puta, ali kada ne možete izbjeći to pitanje i usporedbu, onda je malo naporno. Svaka čast Adele, ali ja bih htjela biti Luce.

Spotove vam je radio Luka Nižetić, kako je bilo s njim surađivati?

Luka je napravio tri od moja če-tiri spota. Gušt je raditi s Lukom jer je čista pozitiva i sve ti kaže u facu. I izdere se na tebe, ali znaš da je to iz konstruktivnih razloga. Baš mi je s njim lijepo raditi.

Dolazite li na dodjelu Večernja-kove ruže 18. ožujka u HNK?

Dolazim, ali nekako se bojim da mi Ruža ipak neće doći u ruke, što neće biti razlog da se ne provedem dobro na dodjeli.

>> Luce - koncertna promocija EP-a “U bojama”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije