Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović

Barca nije navikla na teške utakmice, a mi u tom susretu ne možemo izgubiti!

Veselin Vujović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.04.2015.
u 20:14

– Igrači Zagreba su nešto najbolje što hrvatski rukomet ima. Kad imaš tako kvalitetnu momčad i kada im pokažeš da vjeruješ u njih, a oni ti to dvostruko vrate, onda imam pravo na presici zaprijetiti jednom Kielu

Veselin Vujović postao je pravi hit u Zagrebu. Pod njegovim vodstvom PPD Zagreb se preporodio i srušio velikane europskog rukometa te došao do četvrtfinala Lige prvaka u kojem će igrati protiv Barcelone.

– Stvarno smo u dobrom trenutku, i po formi i po ambijentu oko kluba. Moj sistem rada, gdje god radio, jest da osposobim 19 igrača i da svi budu podjednako važni. Ako netko i ostane izvan sastava, nema panike. I prije mog dolaska, Zagreb je bio jako dobro organiziran klub i školovana ekipa. Donio sam samo dozu agresivnosti. Svaka ekipa je ogledalo svog trenera. Sa mnom su dobili puno na samopouzdanju. Uvjeren sam da, ako ostanu na okupu, za nekoliko sezona će biti jako ozbiljna europska momčad – rekao je Vujović u intervjuu za Balkan Handball i nastavio:

– Igrači Zagreba su nešto najbolje što ima hrvatski rukomet. Kad imaš tako kvalitetnu momčad i kada im pokažeš da vjeruješ u njih, a oni ti to dvostruko vrate, onda imam pravo na presici zaprijetiti jednom Kielu ili Barceloni. Znate zašto? Zato što smo neke prijetnje i ostvarili.

Od njegova dolaska igraču su napredovali, neki su od anonimaca postali prave zvijezde.

– Imamo tri desna beka koja nema ni jedan klub u Europi... Brozović je od prosječnog pivota postao vrhunski, traže ga. Pavlović je došao iz Ivanić-Grada, a postao je otkrivenje za sve u Ligi prvaka. Ivić je na meti svih ozbiljnijih klubova u Europi, ali zna da je mlad i da se ne treba žuriti. U Zagrebu će imati minutažu i ovdje se želi formirati kako ne bi izgorio. Horvat je pravi kapetan, a Joso Valčić za mene je veliko iznenađenje. On je bio uvijek u sjeni brata, etiketiran kao Gopčev zet, ali on je postao vođa ove momčadi. U svakom trenutku drži konce i prenosi moje zamisli na terenu.

Crnogorski trener također je osjetio slavu, odlično je prihvaćen i svi ga uvažavaju.

– Ne pamtim, a ne pamte ni ljudi iz kluba da je netko imao ovakvu medijsku pažnju od trenera sa strane. Na nekim forumima sam bio prvi u glasanju za novog izbornika Hrvatske.

Uskoro ga čeka sraz s Barcelonom, a on zna koja je Zagrebova prednost.

– U čemu je naša šansa protiv Barce? U tome što Barcelona nije naviknuta igrati jake utakmice. U prvenstvu pobjeđuju sve sa 10, 20 razlike, a skupina u Ligi prvaka bila im je smiješna. Vidjet ćemo kako će reagirati kada naiđe momčad koja ide po pobjedu! Nemamo što izgubiti, a dobit ćemo 20.000 navijača. U klubu kažu da bi mogli prodati i 40.000 karata. Dobit ćemo i u tome da će 10-12 mojih igrača igrati protiv svojih idola. Tih 60 minuta za njih će vrijediti godinu dana igranja lige. Nitko ti neće ništa reći ako ispadneš od Barce, ali ako ti se posreći da ju dobiješ, samo nebo je granica.

>>'Vujović je veliki dobitak, Zagrebu donio karakter, a reprezentativcima snagu'

Komentara 1

Avatar unfeeling
unfeeling
21:30 01.04.2015.

Vujoviću svaka čast, vratio si ponos našeg sporta tamo gdje mu je mjesto, u vrhu. Poslije par godina ponovo uživam gledati Zagreb i ne propšuštam utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije