Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko babić:

'Vujović je veliki dobitak, Zagrebu donio karakter, a reprezentativcima snagu'

23.11.2014., Arena, Zagreb - VELUX EHF Liga prvaka, skupina A, 6. kolo, RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb - HC Meshkov Brest. Zeljko Babic, trener Meskov Bresta.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.03.2015.
u 22:15

Već sam pripremio dvoboj s Norveškom, znam im sve mane, kaže izbornik.

Željko Babić, trener Meškova iz Bresta i novi izbornik hrvatske muške reprezentacije, u Veszpremu, gdje je danas njegova momčad igrala u finalu SEHA lige protiv domaćina, sastao se jučer sa čelnim ljudima Hrvatskog rukometnog saveza, Sandijem Šolom i Zoranom Gopcem.

– Razgovarali smo o nekim opcijama. Primjerice, još ne znam hoću li ostati u Meškovu ili ne. Imao sam razgovore s čelnicima kluba koji nisu do kraja bili baš jasni. Na neka pitanja nisam dobio odgovor. Sljedeći i konačni dogovor imat ću 1. svibnja. Najvažnije da budem bolji trener, a to je u interesu kluba, ali i hrvatske reprezentacije – istaknuo je Babić.

Nema privilegiranih

Može li biti istovremeni trener u klubu i reprezentaciji?

– Mislim da mogu. Već sam se testirao i uspješno položio. Naime, radeći u klubu našao sam vremena da prije dvadesetak dana proučim igru Norveške, naših skorašnjih suparnika u kvalifikacijama za europsko prvenstvo. "Izrezao" sam nekoliko njihovih akcija iz utakmica protiv Turske, Nizozemske i Srbije. Već znam sve njihove karakteristike. Igraju tri vrste akcije i vjerujte da već sad znam kako ćemo ih zaustaviti. U obrani će dva naša "halfa" igrati prema sredini, nećemo im dopustiti njihova česta dodavanja za kružnog napadača. Dakle, priprema za Norvešku nije mi poremetila koncentraciju u radu s klubom što se vidi iz priloženog jer danas smo igrali finale. Čak je bolje da izbornik radi u nekom klubu. Da ne radi, bile bi prevelike stanke od akcije do akcije reprezentacije. Rad u klubu ima više prednosti od samo rada u reprezentaciji – rekao je Babić.

Okupljanje reprezentacije je 26. travnja.

– Doći ću dva dana ranije, a popis ćemo objaviti sedam dana prije okupljanja. Na njemu će biti 28 igrača. Bit će novih imena u odnosu na prošle akcije, ali ne previše. Nema potrebe za velike promjene. Igrači koji budu na popisu morat će biti spremni psihološki i emotivno bez obzira na to jesu li do sada igrali na jednom ili pet velikih natjecanja ili da li su igrali 60 ili pet minuta.

PPD Zagreb ove sezone igra sjajno. Slažete li se s time?

– Onaj Zagreb u kojem sam bio pomoćni trener prije nekoliko godina i ovaj danas, to je velika razlika. Veselin Vujović napravio je odličan posao. Promijenio je karakter momčadi, a to je najviše što jedan trener može napraviti. To sam rekao i njemu osobno. Svojim radom puno je pomogao i hrvatskom rukometu. Nametnuo je strašan obrambeni ritam koji ne mogu probiti ni najbolje europske momčadi. Drago mi je da reprezentativci iz Zagreba uz njega mogu puno napredovati. Drago mi je da je on uspio u klubu napraviti nešto što većina nas trenera prije njega nije. Kao izbornik veselim se suradnji s Vujovićem koji je puno napravio za napredak mladih igrača – kaže Babić.

Imam bolju momčad

Mogu li "plinari" protiv Barcelone?

– Pa, zagrebaši su trenutačno u nevjerojatno dobrom ritmu. Imaju čvrstu obranu, što je dobar uvjet za uspjeh. Ali, Barcelona je moćan stroj, skup sjajnih pojedinaca. I ako PPD Zagreb ispadne, oni su za mene pobjednici ove sezone u Ligi prvaka.

Meškov drugu godinu zaredom je igrao u finalu SEHA lige?

– Za nekoliko nijansi smo bolji nego prošle sezone. Razlog je što sam imao malo jaču momčad nego lani. Ponovili smo rezultat u SEHA ligi i to je dobro jer je liga puno jača nego lani. U klubu su svi zadovoljni ulaskom u finale.

>>Sulićev Veszprem savladao Babićev Meškov i osvojio naslov

>>Vujović: Bolje je ovako nego poraz u finalu, a neki igrači će me čuti u svlačionici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije