Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.10.2017. u 14:34

Vrijednost je umanjena i na papiru tvrtke ne stoje dobro pa ponude neće biti unosne.

Objavom revidiranih financijskih izvještaja Agrokora i formalno je završila era Ivice Todorića. Dug njegova koncerna veći je od imovine što u prijevodu znači da banke, fondovi, dobavljači, Rusi, Amerikanci i Hrvati jedini imaju pravo odlučivati o budućnosti sustava.

Tko je i za koliko frizirao bilance, koliko je “kreativno” knjigovodstvo kojim se koristilo u Agrokoru te hoće li uočene nepravilnosti, osim brojnih kaznenih prijava, dovesti i do kaznenih progona je B tema u slučaju Agrokor. Puno više od onoga što je bilo trenutačno bi nas trebalo zabrinjavati kako će se vjerovnici Agrokora, koji nosi lidersku poziciju u maloprodaji, prehrambenoj industriji, upravlja velikim površinama poljoprivrednog zemljišta i izvorima mineralne vode, namiriti.

Dva načina

Postoje samo dva načina: ili će se imovina rasprodati ili će se nastaviti raditi konsolidirano kako bi se prikupilo što više novca za otplatu dugova. Financijski vjerovnici u vrijeme dogovaranja stand-still aranžmana poručivali su da Agrokor na okupu može najbrže otplatiti dugove jer povezanost proizvodnje i maloprodaje znači i veću profitabilnost.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak, koji tvrtku vodi u ime Vlade, na početku mandata poručio je da Agrokor kakav smo poznavali više neće postojati. I zaista, nakon revizije i podvlačenja crte, Agrokor kakav smo poznavali ne prepoznajemo. Bilance su ogoljene, vrijednost je umanjena, na papiru ne izgledaju jako privlačne i, iako će u ulagači stajati u redovima da ih otkupe, ne može se očekivati da će ponude biti jako unosne.

Agrokor - Ante Ramljak
1/18

Ovo je naprosto prilika da se jeftino kupe tvrtke velikog potencijala. Zato bi za Agrokor bilo najbolje nastaviti s radom, razvijati tvrtke, vratiti povjerenje u brend i povratiti veći dio izgubljenog imidža prije nego što se krene u bilo kakvu prodaju imovine. Agrokor ima snage preživjeti krizu, ima snažne tvrtke koje su primjer u prehrambenoj industriji regije, a ima i kupce. Ne smije se dopustiti da se zbog krize izazvane prevelikim zaduženjima tvrtke rasprodaju u bescjenje.   

  

Komentara 2

DU
Deleted user
15:51 11.10.2017.

Koje gluposti ovi govore i vi pisete.Ima li itko zdravog razuma u ovoj drzavi.Vlast uzela Agrokor koji je duzan bankama, dobavljacima i drzavi i netko prica o prodaji.Pa cija je to firma po logici stvari?AJde maknite se iz te firme i pustite da to vode ljudi koji su vlasnici toga, vi to ne znate niti vas briga jer to niti nije vase!

DU
Deleted user
21:38 11.10.2017.

Agrokorove kompanije (Jamnica, Ledo, PIK, Belje...) su dale ogromna kamstva koja se prvo moraju rijesiti da bi se uopce nekom kupcu isplatila kupovina. Bez skidanja jamstva kupac kupuje dug koga treba vratiti. Zato bi jedna Sberbanka otpisala svoja potrazivanja te pristala na skidanje jamstava pa da bi nakon toga netko kupio jeftino npr. Jamnicu ili Ledo? Todoric te uprave navedenih kompanija pokrali su i manjinske dionicare te mirovinske fondove jamceci za Agrokorove kredite. Uglavnom manje vise cijeli vrh financijske industrije u RH te politickih elita bi trebao zavrsiti u zatvoru, zajedno sa glavesinama iz pravosudja. Zasto? Kriminal tijekom privatizacije, spona politike-drzavnih banaka te novih tajkuna u 90tima, sad trgovanje povlastenim informacijama (Ramljak, Dalicka) i zarada lesinarskih fondova u milijardama kuna. Ako Plenki to ne razumije onda je vrlo limitiran u poimanju businessa. Davanje/trgovanje povlastenim informacijama te zarada na njima je u SADu veci kriminal od ubojstva jer to direktno rusi kapitalisticki poredak. Za Plenkija je to no big deal. A ako Hrvati progutaju tu njegovu pricu onda su zaista totalno neobrazovan narod i zasluzuju takvu vlast te svoje mjesto na dnu zemalja EUa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije