Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika!'

O kaznenoj odgovornosti odlučivat će nadležne institucije koje pozivam da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe, priopćila je predsjednica.
10. listopada 2017. u 16:12 69 komentara 2238 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Nakon objave revizorskog izvješća o Agrokoru, sve većeg broja javnih i najavljenih tužbi, oglasila se i predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović.

Zdravko Marić, ministar financija Ministar financija Ministar Zdravko Marić komentirao izvješće revizije u Agrokoru

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pomno prateći sve događaje vezane uz rješavanje problema Agrokora d.d. i grupe Agrokor, izražavam zabrinutost povodom objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora d.d. i grupe Agrokor, kojeg je provela revizorska kuća Price Waterhouse Coopers, a predstavio izvanredni povjerenik gospodin Ante Ramljak. Objavljena revizija bilanci koncerna Agrokor pokazala je da je stanje tvrtke daleko lošije nego se pretpostavljalo. Izvješće pokazuje da je uprava Agrokora prikrivala pravu sliku stanja.

O kaznenoj odgovornosti odlučivat će nadležne institucije koje pozivam da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe. U ovom trenutku presudno je zadržati proizvodnju u Hrvatskoj, sačuvati vrijednost Agrokorovih tvrtki, među kojima su perjanice hrvatske prehrambene industrije. Samo kvalitetnim upravljanjem možemo spasiti tisuće radnih mjesta i  egzistenciju njihovih obitelji. Od Vlade Republike Hrvatske očekujem da zaštiti hrvatske gospodarske interese, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, pri čemu ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika. Ovu krizu moramo iskoristiti kako bismo napokon završili proces tranzicije te Hrvatsku izdigli s dna ljestvica pozitivnih gospodarskih pokazatelja Europske unije. Moramo iskoristiti naše potencijale, povećati međunarodnu konkurentnost i svim našim državljanima osigurati bolji životni standard.

Ivica Todorić Napustili Hrvatsku Ivica Todorić je odselio u London, a s njim je i stariji sin Ante DORH ilustracija DORH: Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor Stručnjaci o Agrokoru U najdelikatnijoj su poziciji dobavljači, a Hanfa nije reagirala

VIP izdvaja za Vas

 • lanemoje:

  Jakovina, Milanović i Opačićka su 4 milijarde kn subvencija dali Todoriću u razdoblju od 2012. do 2015. Todorić je najgore računovodstvene manipulacije radio od 2012. do 2015. Zašto Grčić nije u povjerenstvu o Agrokoru, em je "stručan", em ima informacije ... prikaži još!e iz prve ruke od supruge koja mu radi u Agrokoru.

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Da je Agrokor bankrotirao sve bi palo na leđa poreznih obveznika, između ostalog tisuce nezaposlenih na birou rada, drzava bi otisla u bankrot.. Mesicev uvozni lobi na celu s Roglicem bi se jeftino dokopali Agrokora, imovinu podjelili s ruskim i ... prikaži još! inim bankarima, imovina je i veliki dio Hrvatske ravnice. Roglicevi MoBstovci izvrcu istinu naglavce jer to im je Zadatak i smisao postojanja, SDP se previse upetljao u u makinacije u Zoranovu mandatu zato bi svoje upetljane ministre u takozvano "povjerenstvo, strah za "vlastitu kožu! Laži kao "sve na trosak poreznih obaveznika" su samo dimna zavjesa, to bi se dogodilo da su vrli "kritičari uspjeli u svom naumu

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  Koliko je bila suma koju je Todorić donirao za tvoju kampanju? a ti onda poklonila resto HDZ-njarama