Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.03.2013. u 12:00

Zoran Milanović, hrvatski premijer, nakon pada s transportera dobio je nadimak Orao 2, kojim je već potisnuo raniji nadimak Machiavelli

Zoran Milanović, hrvatski premijer, nakon pada s transportera dobio je nadimak Orao 2, kojim je već potisnuo raniji nadimak Machiavelli. I drugi članovi Vlade imaju živopisne interne nadimke, otkriva 24express, pa je tako Ante Kotromanović među kolegama Žalosna Sova, Neven Mimica je Pobro, Ranko Ostojić Izviđač, a Slavko Linić je očekivano prozvan Superhik. Najgore su s nadimcima prošli Gordan Maras, kojeg zovu Buhtla, i šef kabineta Tomislav Saucha, koji je prozvan Pampers. A ministra turizma Veljka Ostojića mogli bi prozvati – Šogor.

Šef umirovljenika strahuje da će tek 2025. u penziju

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske strane umirovljenika, član je vladajuće koalicije koji se vrlo rijetko oglašava u javnosti. Ipak, u razgovoru za 24express zaprijetio je premijeru Milanoviću da umirovljenicima ne dira mirovine jer će HSU tada izaći iz koalicije. Hreljina se politička aktivnost tako i dalje svodi na sindikalnu obranu umirovljeničkih interesa, a odakle će se mirovine isplatiti, nije ga, kako sam priznaje, briga. Hrelju zato zabrinjava nešto drugo – prijedlog da se ubuduće u mirovinu ide tek sa 67 godina. Sadašnjih umirovljenika to se doduše ne tiče, ali tiče se njihova predsjednika Silvana Hrelje, rođenog 1958., koji bi po novom prijedlogu morao raditi do – 2025.

Milošević se uplašio da će postati gradonačelnik Zagreba

Ivan Domagoj Milošević, saborski zastupnik, priznao je da se zahvalio na ponudi da bude kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika. Nemoguće je biti istovremeno gradonačelnik i zastupnik, kaže on, ali zbog toga se doista nije trebao brinuti.

Vlasnik škvera špijunirao tajnice i portire

Tomislav Debeljak, novi vlasnik Brodosplita, objasnio je odakle mu “špijunska“ zapažanja o ponašanju dijela radnika. Iz sedam osobnih posjeta splitskom škveru. To je Debeljaku, kaže on, bilo dovoljno da primijeti kako tajnice uvijek čitaju časopise za radnog vremena, kako svaki drugi radnik besposleno šeće, a kroz portu ljudi iznose pune vreće, pri čemu ih nitko ništa ne pita. Ako mu propadne posao sa škverom, neka otvori detektivsku agenciju – dobro mu je krenulo.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:29 09.03.2013.

Orao padavičar, preciznije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?