Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrirajte

7 savjeta kako se 'uzdići' kad vam je dosta svega

Neraspoloženost
Foto: Thinkstock
1/2
04.07.2015.
u 18:03

Ovo su savjeti koji će vam pomoći da se što prije riješite tog gorkog osjećaja i što prije "stanete na noge" i vratite osmijeh.

Znamo taj osjećaj kada se želite pokriti s nečim i ostati zatvoreni u svom domu. Dok ne prođe taj osjećaj.

Ali tako neće proći. Ovo su savjeti koji će vam pomoći da se što prije riješite tog gorkog osjećaja i što prije "stanete na noge" i vratite osmijeh.

1. Ne krivite sebe

Svima se događa da budu tužni i u situaciji kada ne vide izlaz. Ali nemojte kriviti sebe, tako se nećete lako izvući iz tog začaranog kruga.

2. Niste se uvijek tako osjećali

Prije ste se osjećali sretno i ispunjeno, i opet ćete. Imajte to na umu. Vi ste nebo, a tuga koju sada osjećate samo je jedan oblak.

3. Postavite realne ciljeve

Mučno vam je od posla, privatnih planova ili nešto treće? Što god bilo u igri ne postavljajte visoke ciljeve koje ćete teško ostavriti jer će vas očekivano neusjeh rastužiti i baciti u depresiju. Sjednite, razmislite što i kako možete i krenite malim koracima. Tako ćete ipak nešto napraviti i maknuti se s mjesta, a ako ste uzeli ili dobili preveliki zalogaj možete lako odustati otpočetka

4. Izađite

Dobar provod s prijateljima bit će odličan izbor. Ali čak ako iz nekog razloga to ne možete, pomoći će i ako prošetate s psom. Samo izađite iz kuće.

5. Napravite nešto za sebe

Imate neku želju već duže vremena?  Ako ste dosada sebe stavljali na zadnje mjesto, sada je vrijeme da to promijenite. Počastite se s nečim, udovoljite si i napravite nešto za sebe.

6. Zdravo se hranite i pijte dosta vode

Nemojte biti "emocionalni prejedač", osim što vam neće pomoći u pronalasku utjehe, možete "zaraditi" i neželjene kilograme kojih ćete se teško riješiti.

7. Ako se osjećate potišteno niste u depresiji

Potištenost i depresija dva su različita stanja. Svi smo u životu ponekada potišteni, ali ako ste vi u takvom raspoloženju dugo ili često obratite se liječniku koji će utvrditi radi li zaista o depresiji i uputiti vas što vam je dalje činiti.

>>Često ste bezvoljni i neraspoloženi? Ovo trebate znati

>>Ovo su pet razdoblja u godini kada smo najtužniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije