Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedite više!

3 savjeta kako na zdrav način doći do idealne težine

dijeta, zdrava prehrana
Foto: Thinkstock
20.09.2015.
u 11:30

Stručnjakinja za dijete Keri Glassman savjetuje kako bi trebali jesti raznoliku hranu tako da se i ne trebate odreći poslastica koje vas čine sretnima

Ako mislite da ćete smršaviti ako izbacite jednu vrstu namirnica iz vašeg jelovnika, varate se. Stručnjakinja za dijete Keri Glassman savjetuje kako bi trebali jesti raznoliku hranu tako da se i ne trebate odreći poslastica koje vas čine sretnima.

Povećajte unos vlakana

Vlakna i gubitak težine povezana su oduvijek. Istraživanja su pokazala da je hranu bogatu vlaknima potrebno duže žvakati što vašem mozgu daje više vremena da shvati da ste siti. Vlakna također pomažu vašem tijelu da probave hranu i sporije apsorbiraju šećere što također stvara osjećaj sitosti. Istraživanja pokazuju i kako osobe koje jedu više namirnica bogatih vlaknima imaju manju težinu što ima smisla jer je to hrana niske kalorijske vrijednosti. Dakle, obavezno uz doručak pojedite i koju voćku, stavite povrće u svoj sendvič, za ručak pojedite juhu, a večerajte salatu bogatu povrćem.

Ubacite u prehranu namirnice bogate vodom

Kao što je bitno jesti vlaknastu hranu, isto je i s onom koja je puna vode. Zbog toga obavezno svaki dan jedite namirnice poput lubenice, tikvica, jagoda, krastavaca, dinja, čak i jogurte. Ta hrana osigurat će vam unos dovoljno vode u organizam, a nećete unijeti puno kalorija. Također, ako osjetite glad između obroka, pojedite krišku lubenice, popijte jogurt ili si jednostavno napravite hranjivi napitak od dinje, jagoda i leda. Također, umjesto obične tjestenine napravite rezance od tikvica koji će izgledati gotovo jednako kao tjestenina, ali će biti puno manje kalorijske vrijednosti.

Doručkujte kao kralj, večerajte kao siromah

Doručak je najvažniji obrok u danu i nemojte ga ni slučajno izbjegavati. Ne ustručavajte se ni pojesti malo više za doručak jer vam je ujutro potrebno najviše energije kako bi mogli funkcionirati cijeli dan. Doručak ubrzava metabolizam i govori vašem tijelu da može početi trošiti kalorije u punoj brzini. Istraživanja su pokazala ako jedete jaja za doručak tijekom dana ćete unijeti manje kalorija.

>> Ova je dijeta jedna od najučinkovitijih, ali s njom morate biti jako oprezni

Komentara 1

AR
aradovic76
16:32 04.12.2015.

Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama. alojavera.wordpress

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije